Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bayern München vernedert FC Barcelona in Champions League

LISSABON (ANP) - Bayern München heeft de favorietenrol in het 'finaletoernooi' van de Champions League vrijdag meer dan waargemaakt. De Duitse kampioen en bekerwinnaar vernederde FC Barcelona, dat in eigen land ook al naast de prijzen greep. Het werd in Lissabon liefst 8-2. Bij rust leidde Bayern al met 4-1.

De Duitse topclub won de Champions League vijf keer en in 2013 voor het laatst. In de halve finales wacht woensdag een confrontatie met Manchester City of Olympique Lyon. Die twee clubs nemen het zaterdag in de kwartfinales tegen elkaar op. Bij Manchester City is Pep Guardiola, eerder werkzaam bij Bayern München, de trainer.

Quique Setién, de coach van Barcelona, lijkt na de pijnlijke uitschakeling met ontslag rekening te moeten houden. Tegen Bayern koos hij voor een systeem met vier middenvelders (Frenkie de Jong, Sergi Roberto, Sergio Busquets en Arturo Vidal) en twee aanvallers (Lionel Messi en Luis Suárez). De Fransman Antoine Griezmann moest met een plaats op de reservebank genoegen nemen.

Defensieve zwakheden

In de eerste tien minuten gebeurde voor beide doelen, in een open wedstrijd, van alles. Thomas Müller opende in de 4e minuut, na een combinatie met Robert Lewandowski, de score voor Bayern. In de 7e minuut stond het, na een ongelukkig eigen doelpunt van David Alaba, alweer gelijk: 1-1. FC Barcelona had even de overhand en kreeg twee kansen om op voorsprong te komen. Na een steekpass schoot Suárez de bal tegen doelman Manuel Neuer aan en in de 10e minuut raakte Messi de paal.

Bayern legde de defensieve zwakheden van Barcelona daarna pijnlijk bloot. Halverwege de eerste helft schoot de Kroaat Ivan Perisic de bal uit een vrij lastige hoek laag in de verre hoek raak. Doelman Marc-André ter Stegen zag er bij die treffer niet goed uit. Bayern ging door en binnen een half uur was het 4-1. Na een prachtige pass van Thiago zorgde Serge Gnabry in de 27e minuut voor de 3-1. Kort daarna ging Nélson Semedo opzichtig in de fout. De Portugese verdediger wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar liet zich aftroeven. Dat balverlies leidde de 4-1 van Müller in.

Suárez gaf Barcelona nog heel even hoop door in de 57e minuut, na een fraaie kapbeweging, de 4-2 te maken. Bayern liet het verder niet komen en kende geen genade met de Spaanse topclub. Joshua Kimmich zorgde in de 63e minuut voor de 5-2, topscorer Robert Lewandowski maakte de 6-2 en het werd met de 7-2 en 8-2 van Philippe Coutinho (door FC Barcelona verhuurd aan Bayern München) allemaal nog veel pijnlijker.

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

7 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

8 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

9 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

10 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

12 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.