Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baudet: partijbestuur heeft mij onterecht eruit gezet

Baudet: partijbestuur heeft mij onterecht eruit gezet

DEN HAAG (ANP) - Thierry Baudet beschuldigt het partijbestuur ervan dat hij onterecht is uitgeschreven uit het bestuur. Zijn mededeling op Twitter kwam bijna tegelijkertijd met de mededeling van het bestuur dat hij is uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel.

"Ik zie nu dat de coupplegers mij wederrechtelijk en in strijd met de statuten hebben uitgeschreven als bestuurder bij de KVK. Absurd. Dit kan juridisch niet en is zoveelste bewijs van de ordinaire wijze waarop deze mensen opereren, laster verspreiden en proberen FVD over te nemen", twittert Baudet. Hij noemt ze coupplegers.

Ook de mensen die Forum voor Democratie de rug hebben toegekeerd, noemt hij "coupplegers, vijanden en tegenstanders". Hij vindt hun vertrek goed nieuws hoewel hij denkt dat ze nog wel even zullen doorgaan met "nazistische laster over mij te verspreiden", zegt hij in een filmpje. Hij hoopt dat ze een eigen partij gaan oprichten.

Hij roept Lennart van der Linden en Rob Rooken, de twee overgebleven bestuursleden die tegen hem zijn, op om zelf op te stappen. Als ze dat niet doen, staat het bestuur op twee om twee. Dan kunnen er volgens Baudet geen besluiten worden genomen en wordt het volgens hem onmogelijk gemaakt om aan de verkiezingen mee te doen. Hij noemt dat "een soort sterfhuisconstructie waarin zij met zijn tweeën 50.000 leden kunnen gijzelen."

Baudet krijgt in het bestuur nog steun van het vierde bestuurslid Olaf Ephraïm. Een derde tegenstander van Baudet, Astrid de Groot, verliet donderdagavond het bestuur.

Meer uit Politiek

Yeşilgöz na advies: geen reden voor vervolging collega Wiersma

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz geeft geen opdracht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Procureur-Generaal (PG) bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt heeft gekeken naar de aangifte die tegen Wiersma was gedaan, en ziet geen aanknopingspunten voor vervolging. Het is nu aan de Tweede Kamer.

15 uur geleden
Harbers: ook ‘kampioen’ Nederland heeft problemen met water

NEW YORK (ANP) - Nederland mag dan "kampioen" zijn als het aankomt op het bouwen van dijken of waterweringen, maar problemen met water blijven ook ons land niet bespaard. Vooral het vasthouden van water en het op peil houden van de kwaliteit zijn uitdagingen, zegt minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) tijdens de New York Water Week tegen het ANP.

16 uur geleden
BBB neemt in vijf provincies minstens een kwart van zetels in

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging (BBB) is in Zuid-Holland toch op acht zetels geëindigd in plaats van op negen. JA21 krijgt er een zetel bij en komt uit op vier. De VVD en BBB zijn nu even groot in de provincie.

16 uur geleden
Kaag over politieke aardverschuiving: we hebben geen oogkleppen op

DEN HAAG (ANP) - De politieke aardverschuiving bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten vraagt van het kabinet om een "grondige analyse en reflectie", zei vicepremier Sigrid Kaag tijdens de wekelijkse persconferentie. De coalitie heeft op gevoelige dossiers zoals stikstof en asiel ambities vastgesteld, en "die kant willen we op", zei Kaag. "Maar we hebben geen oogkleppen op en blijven oog houden voor de veranderde omstandigheden." De komende tijd zal de balans tussen die twee steeds in de gaten gehouden moeten worden.

17 uur geleden
VNG hoopt dat Kamerleden spreidingswet toetsen op uitvoerbaarheid

DEN HAAG (ANP) - De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hoopt dat de Eerste en de Tweede Kamer de spreidingswet van staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) nog eens goed toetsen op uitvoerbaarheid. De VNG denkt dat alle kritiekpunten die eerder tegen de wet zijn ingebracht dan opnieuw naar boven komen. De VNG vindt het onbegrijpelijk dat het kabinet de dringende adviezen van de Raad van State naast zich neerlegt, net als de kritiek die gemeenten, burgemeesters en Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA hebben geuit.

18 uur geleden
Na 23 april nog maximaal 220 mensen opgevangen in Velsen

VELSEN (ANP) - Het cruiseschip dat aangemeerd ligt in Velsen en waarop sinds september vorig jaar zo'n duizend asielzoekers worden opgevangen, blijft na de geplande sluitingsdatum van 23 april nog maximaal zes weken in gebruik. Na die tijd mogen nog slechts 220 mensen op een kleinere locatie, opgevangen worden. Dat is de uitkomst van twee avonden vergaderen in de Velsense gemeenteraad.

21 uur geleden
Van der Burg vertrouwt op steun beide Kamers voor spreidingswet

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) gaat ervan uit dat hij voor zijn spreidingswet een meerderheid zal krijgen in zowel de Tweede als de Eerste Kamer. Hij zei dat voorafgaand aan de ministerraad, waar het wetsvoorstel waarmee hij de opvang van asielzoekers beter over het land wil verspreiden, opnieuw aan bod komt.

22 uur geleden