Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basketbalvereniging Volharding viert zaterdag eindelijk jubileum

Basketbalvereniging Volharding viert zaterdag eindelijk jubileum

GOES - In 2020 vierde basketbalvereniging Volharding uit Goes haar vijftigste verjaardag. Vanwege de coronamaatregelen kon het de afgelopen twee jaar echter niet écht gevierd worden. Maar nu viert de inmiddels 52-jarige club het gouden jubileum zaterdag (11 juni) alsnog groots in het Omnium in Goes.

In 1970 werd basketbalvereniging Volharding opgericht. Iedere vrijdagavond sportte er een groepje mensen bij gymnastiekvereniging Volharding in de gymzaal op de Dam in Goes. Aan het eind van de avond werd er vaak nog een spelletje basketbal gespeeld, ‘omdat er toch baskets hingen’. Langzaam maar zeker werd het basketballen populairder onder het ‘trimclubje van de Dam’, dat bestond uit onder andere Rinus Koster, Rinus Baarends en Ad de Jong. In die tijd werd door sportleraar Kees de Jonge iedere vrijdagavond een scholierenbasketbalcompetitie georganiseerd waaraan ook seniorenteams meededen bestaande uit onder andere een team van sportleraren met De Jonge zelf, Chris Versteeg en Chris Voeten. Ook het ‘trimclubje van de Dam’ besloot hieraan mee te doen onder de vlag van gymnastiekvereniging Volharding.

Landelijk niveau

“Omdat veel scholieren op een gegeven moment van school gingen en niet meer voor hun school uit konden komen, maar nog wel graag wilden basketballen, sloten velen zich aan bij Volharding”, zegt oud-lid van het eerste uur Hans Hoogeboom. Ook hij sloot zich aan bij, toen nog gymnastiekvereniging, Volharding. ‘’Er ontstond een mengeling van oude en jonge spelers. Veel van die jonge spelers wilden ook graag mee gaan doen met competities. Dus ondanks dat de meeste senioren niet veel tijd hadden om door de week te trainen gingen de jongeren wel meespelen met de competities’’, vertelt Hoogeboom. Om mee te doen aan die competities werd basketbalvereniging Volharding opgericht. In de jaren daarna kwamen er vele goede spelers van buiten Goes en zelfs Zeeland naar de vereniging om te spelen. De club kreeg er een damesteam in de competities bij en ook een jeugdteam ontstond, tevens werd er een aantal jaar op landelijk niveau gespeeld. Een van de mensen die een zich heeft ingezet om de jeugd bij de vereniging te krijgen is oud-voorzitter en trainer Kees Steur. ‘’Toen ik bij de vereniging kwam in 1986 waren de spelers vooral senioren’’, zegt hij. Nu is dat helemaal anders; de vereniging heeft op dit moment slechts één seniorenteam, dat van de dames, en heeft verder vooral jeugdteams. Een van de meer dan honderd leden van de club is de elfjarige Jochem Koppejan. Hij basketbalt al sinds zijn zesde bij de vereniging en zou niet anders willen. ‘’Iedereen is altijd heel sportief en helpt elkaar, dat maakt het zo leuk hier’’, zegt hij. En ook Kees Steur is het daarmee eens. ‘’Het is een hele gezellige club. Plezier in het spel staat bovenaan en de prestaties komen vanzelf!’’ Zaterdag viert de vereniging het vijftigjarig jubileum, en het eindfeest van het seizoen extra groots met een dag gevuld met basketbalclinics in het Omnium, gevolgd door een feestelijke avond met barbecue.

Meer uit Beveland

John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

3 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

4 uur geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

4 uur geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

7 uur geleden
Bewoners opgeschrikt door brand in garage in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt voor een brand in de garage van een woning aan de Liesbethstraat in 's-Heer Arendskerke. De brandweerlieden konden het vuur onder controle krijgen voordat het oversloeg naar het huis.

8 uur geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

1 dag geleden
Nieuwe brandweerkazerne Goes is voorbeeldproject

GOES - Goes bouwt de meest duurzame brandweerkazerne van Zeeland en dit is een voorbeeldproject voor anderen. Dat vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen bij een informatiebijeenkomst over de bouw die volgende maand begint. "We krijgen Europese subsidie voor de maatregelen aan het gebouw die goed zijn voor de natuur. Daarmee dient dit project als voorbeeld voor andere partijen om van elkaar te leren over natuurinclusief bouwen", licht Veldhuizen toe.

1 dag geleden