Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisschool Voorhoute is blij met schoolzone én verkeersplein

Basisschool Voorhoute is blij met schoolzone én verkeersplein

KRUININGEN - Automobilisten die te hard rijden zijn een ergernis voor de omgeving, zeker in de buurt van scholen. Basisschool Voorhoute in Kruiningen is dan ook blij met haar nieuwe schoolzone.

“Soms zijn er gevaarlijke situaties na schooltijd”, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. “Die ontstaan voornamelijk als auto’s wegrijden bij de supermarkt en kinderen zonder te kijken de parkeerplaats opschieten.”

Door de schoolzone, die de aandacht trekt door opvallend kleurgebruik en wegversmallingen, zien mensen dat ze een school naderen en rekening moeten houden met overstekende kinderen. Er is een verhoogd zebrapad, waarvoor gemotoriseerd verkeer moet afremmen en kinderen en ouders veilig kunnen oversteken. “De schoolzone draagt zeker bij aan de verkeersveiligheid, want die zorgt ervoor dat de meeste weggebruikers rekening houden met de kinderen die kunnen oversteken.”

Verkeersveiligheid is een speerpunt op de basisschool, waar de kinderen op verschillende manieren leren over het verkeer. “We hebben de verkeerskrant van Veilig Verkeer Nederland voor de groepen drie tot en met acht, spelen verkeerssituaties na en lopen door Kruiningen om verkeersborden en -situaties te bespreken.” Groep zeven doet jaarlijks mee met het verkeersexamen. “En onlangs hebben we een prachtig verkeersplein gekregen. We hebben borden en stoplichten die we in de klas, maar ook buiten kunnen gebruiken.”

Meer uit Reimerswaal

Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

44 minuten geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

59 minuten geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

1 uur geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

1 dag geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

1 dag geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

1 dag geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

3 dagen geleden