Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisschool ’t Klinket Koudekerke wint regenton met slagzin

Basisschool ’t Klinket Koudekerke wint regenton met slagzin

KOUDEKERKE - Op vrijdagochtend 19 november overhandigde dagelijks bestuurslid Luc Mangnus van waterschap Scheldestromen een regenton aan basisschool CBS ’t Klinket in Koudekerke. Zij hebben de winactie ‘Win een Ton’ gewonnen met hun slagzin. De winactie was onderdeel van de najaarscampagne ‘Scheppen voor schoon water’.

Deelnemers van de Win-een-ton-actie konden een creatieve uitgang verzinnen op de zin: ‘Scheppen voor schoon water’ CBS ’t Klinket won met deze zin ‘Scheppen voor Schoon water, is denken aan nu, is zorgen voor later.’

Niet alleen scholen die een gastles hadden gevolgd konden meedoen met deze actie. Twee andere regentonnen zijn verdeeld onder particulieren die voor dezelfde zin een creatieve uitgang hadden opgestuurd. De twee winnende zinnen voor particulieren zijn:
‘Scheppen voor Schoon water, ieder in zijn eigen omgeving. Nederland afvalvrij, wat een prachtige beleving!’
‘Scheppen voor schoon water, niet blijven jengelen maar samen afval hengelen, dan ontlopen we een kater!’

Meer uit Middelburg

Auto tegen boom Zwaanweg Koudekerke

KOUDEKERKE - Een personenauto is donderdag aan het einde van de avond flink beschadigd geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk in het buitengebied van Koudekerke.

1 uur geleden
The Black Archives Meet Up in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 verzorgt The Black Archives Amsterdam een lezing en een pop-up expositie over ons gedeelde slavernij- en koloniale verleden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg.

1 uur geleden
Stichting Fokuswonen werft nieuwe talenten op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Een aantal medewerkers en Middelburgse cliënten van Stichting Fokuswonen, bedacht een unieke en eenmalige actie om nieuwe talenten in de zorg te werven voor Stichting Fokuswonen. Werken in de zorg is bij Fokus nét even anders, net als deze actie.

2 uur geleden
Fietsster gewond bij ongeluk Middelburg

MIDDELBURG - Een fietsster is donderdag aan het begin van de middag gewond geraakt bij een verkeersongeval bij één van de oversteekplaatsen op de President Rooseveltlaan in Middelburg.

2 uur geleden
Minder bange meisjes in RuimteCaesuur

MIDDELBURG - In RuimteCaesuur aan de Lange Noordstraat in Middelburg opent op zaterdag 7 oktober de expositie ‘Minder bange meisjes’, van Bo de Jong. Het gaat om een serie schilderijen, zwarte acryl, pigment en inkt op met motiefjes geprinte stof. Een serie beelden over wichten en snotapen, die zonder aarzeling in bomen klimmen.

19 uur geleden
Topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden komt naar de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Donderdag 26 oktober is er een unieke avond met Jaap van Zweden in de Zeeuwse Concertzaal. Tijdens deze avond gaat Ab Nieuwdorp (presentator NPO Klassiek) in gesprek met van Zweden over het nieuwe boek ‘Dat is Jaap!’ en krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen van het leven deze topdirigent. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het 12-jarig Middelburgs piano talent Thomas van Huystee. Een unieke avond, want dit is de enige plek in Nederland dit jaar waar Jaap zijn boek komt presenteren.

19 uur geleden
Casper steelt de show

DOMBURG - Casper (15) doet al sinds zijn tiende mee aan Podium-Z. Dat is een muzikaal spektakel voor kinderen uit de gemeente Veere dat bestaat uit muziekworkshops, een bandcompetitie en vrijwilligerswerk voor jongeren. Sinds Casper meedoet heeft hij in verschillende workshopbands gespeeld, zowel op de gitaar als drums. Al is dat niet het enige, Casper staat ook op het podium om te presenteren! Dit heeft hij al enkele keren gedaan. Verder helpt Casper als vrijwilliger met de voorbereidingen en het opbouwen van het podium.

20 uur geleden