Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisschool St. Anthonius ontvangt predikaat ‘Gezonde School’ van wethouder Hommel

Basisschool St. Anthonius ontvangt predikaat ‘Gezonde School’ van wethouder Hommel

OUD-VOSSEMEER - Basisschool Sint Anthonius heeft gisteren het predikaat ‘Gezonde School’ ontvangen. Wethouder Frank Hommel overhandigde het certificaat. 

Om 08.30 uur arriveerden alle kinderen van de Sint Anthonius op het schoolplein. Ook wethouder Frank Hommel, sport buurtcoach Jurgen Nuijten en gymleraar Bart Cloeckaert waren aanwezig op het plein. Léonie Jansen, locatie directeur van onderwijs én kinderopvang, heette iedereen welkom. 

Tijdens de bijeenkomst sprak wethouder Hommel over het belang van bewegen en sport. Hierbij zette hij gymdocent Bart extra in het zonnetje. Bart is eigen vakleerkracht gym van de school; hij geeft op dinsdag les aan alle groepen. “Meneer Bart verzorgt daarnaast ook nog naschoolse sportactiviteiten voor kinderen die er geen genoeg van kunnen krijgen!”, als het schoolbestuur.  

Ook van de eigen leerkracht krijgen de kinderen op Sint Anthonius iedere donderdag nogmaals een uur gym. Hiermee voldoet de school al aan het minimumaantal lesuren bewegingsonderwijs die vanaf 2023 verplicht zijn. “Omdat bewegen goed voor de hersenen is, zet de school ook in op bewegend leren, waardoor de kinderen geregeld buiten les krijgen en het automatiseren van leerstof veelal bewegend gebeurt”, aldus Léonie Jansen.

Naast gezondheid en sport is Sint Anthonius bezig met gezonde voeding; elke week krijgen de kinderen fruit vanuit het EU-schoolfruitprogramma en op de kinderopvang is één van de medewerkers opgeleid tot gezonde kinderopvang coach. “Zij doet de boodschappen en bekijkt wat er qua voeding op het menu komt te staan voor de kinderen. Veel voedingsmiddelen worden klaargemaakt samen met de kinderen; denk aan spreads voor op de boterham of cracker.”

Aan het einde van de bijeenkomst, stond de school een leuke verrassing te wachten. Wethouder Frank Hommel overhandigde namelijk het predicaat ‘Gezonde School’. Hij feliciteerde de leerlingenraad en de leerkrachten met deze mooie stap. 

Meer uit Tholen

Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

11 uur geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

15 uur geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

18 uur geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

21 uur geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

1 dag geleden
Kerstconcert in Sint-Annaland met Kir Royal Accelerando's Cosy Christmas

SINT-ANNALAND - De Koninklijke Fanfare Accelerando uit Sint-Annaland sluit het muzikale jaar af met een Kerstconcert. Onder de noemer 'Accelerando's Cosy Christmas' nemen de muzikanten hun gasten mee in de warme en vrolijke sfeer die bij Kerstmis hoort. Dat doen ze samen met dameszangvereniging Kir Royal. Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 december in de sportzaal van De Wellevaete.

1 dag geleden
Trainer Marc de Weerd vertrekt aan het einde van dit seizoen bij SPS

POORTVLIET/SCHERPENISSE - Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse (SPS) moet voor het volgende seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach, Marc de Weerd, vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Thoolse vierdeklasser.

1 dag geleden