Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisschool De Linge doneert shirts aan Oeganese kinderen

Basisschool De Linge doneert shirts aan Oeganese kinderen

BIEZELINGE - Basisschool De Linge in Biezelinge heeft via Stichting De Figurant t-shirts geschonken aan kinderen in Oeganda.

“In het centrum van Soroti in Oeganda spelen nu blije, trotse kinderen in hun rode shirt van De Linge”, laat Goesenaar Theo van Teijlingen van Stichting de Figurant weten. Directeur Ellemijn van Waveren van De Linge had hem gevraagd naar een mooie bestemming voor een partij oude schoolshirts. Zijn zus Els van Teijlingen, leidster van het Amecet kinderopvangwerk in Oeganda, wist wel wie ze kon gebruiken. “Eén van de maatschappelijk werkers, Elias Okiror, speelt met voetballiefhebbers in de plaatselijke ploeg The Legends. Dit zijn allemaal mensen met een maatschappelijke functie, die via het voetbal een rolmodel willen zijn voor jongeren. Hun boodschap is: maak je studie af, respecteer je ouders en ouderen en maak wat van je leven!”

Het voetbalteam The Legends, dat speelt in oude shirts van VV Kloetinge, organiseert dagelijkse voetbaltrainingen op het centrale voetbalveld in Soroti. “Voor corona kwamen hier wel 100 jongeren op af! Nu spelen er 50 tot 60 jongeren in de shirts van De Linge. Zonder online onderwijs is er nu toch een zinvolle dagvulling voor jongeren die de hele dag thuis rondhingen.” 

Els van Teijlingen laat weten blij te zijn dat er in Nederland aan de stichting gedacht wordt. ‘Het is een mooi voorbeeld van hergebruik dat een Nederlandse basisschool aan onze kinderen denkt. Sinds we ons kinderopvangwerk hier hebben, zien we dat kinderen meer aandacht krijgen. Dat is alleen maar winst!’

Kijk voor meer informatie over het Amecet kinderopvangwerk op www.defigurant.nl.

Meer uit Reimerswaal

Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

13 uur geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

1 dag geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

1 dag geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

2 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

3 dagen geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

3 dagen geleden