Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisschool De Kraal helemaal opnieuw ingericht

Basisschool De Kraal helemaal opnieuw ingericht

Nu de scholen weer zijn begonnen moeten leerkrachten ook weer flink aan de bak. Carmen Bastiaanse en Bettina van Ingen beide leerkrachten op montessorischool De Kraal in Tholen hebben er zin in.


In de zomervakantie zijn de juffen samen met andere leerkrachten druk bezig geweest om de school helemaal opnieuw in te richten. De juffen vertellen hierover: "We hebben heel veel zin om met de kinderen aan de slag te gaan in deze nieuwe omgeving. Natuurlijk is dat ook best spannend. Hoe gaan de kinderen reageren, hebben ze er net zoveel zin in?"


Niet alleen is de school opnieuw ingericht, alle groepen zullen ook in 1 grote ruimte bij elkaar gaan werken. “Wij gaan een grote ambitie verwezenlijken dit jaar. Tot vorig jaar gaven we elk van onze eigen groepen les in eigen lokalen. Nu gaan we met alle groepen bij elkaar in 1 grote, mooie ruimte werken: het Leerlandschap”, vertellen de juffen enthousiast. Als school is De Kraal qua leerlingenaantal iets gegroeid ten opzichte van vorig jaar maar elk kind krijgt nog steeds de persoonlijke aandacht die het onderwijs van De Kraal kenmerkt.

Over het omgaan met de Coronamaatregelen vertellen de juffen het volgende:” Het biedt zowel vernieuwingsmogelijkheden als uiteraard belemmeringen, maar bovenal hopen we dat we de kinderen niet meer zolang hoeven missen als vorig jaar en dat iedereen gezond blijft.

Meer uit Tholen

Deze 8 verenigingen op Tholen gaan weer loten verkopen via de Grote Clubactie

THOLEN - De Grote Clubactie gaat op zaterdag 23 september weer van start en dit jaar doen acht Thoolse verenigingen mee. Dit initiatief biedt verenigingen de kans extra inkomsten te genereren voor hun activiteiten door de verkoop van loten. Een lot kost 3 euro per stuk, waarvan 80 procent naar de club gaat.

1 dag geleden
Tholen maakt zich op voor Nationale Burendag

THOLEN - De jaarlijkse Nationale Burendag staat voor de deur en belooft op zaterdag 23 september een dag vol gezelligheid en verbinding te worden in de gemeente Tholen. In de provincie Zeeland zijn 124 activiteiten aangemeld. Landelijk staat het aantal aanmeldingen op 8213 activiteiten. Zo maken organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts bekend. 

1 dag geleden
Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

1 dag geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

2 dagen geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

3 dagen geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

3 dagen geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

4 dagen geleden