Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisschool de Kraal heeft eigen Natuurplein

Basisschool de Kraal heeft eigen Natuurplein

THOLEN - Kinderen van groep 5/6 van basisschool De Kraal in Tholen hebben afgelopen week hun eigen ontworpen Natuurplein mogen onthullen. Dat gebeurde onder het toeziend oog van alle kinderen van de basisschool, maar ook papa's en mama's kwamen een kijkje nemen. Het Natuurplein is tot stand gekomen dankzij een ontwerpwedstrijd van IVN Natuureducatie en Jantje Beton.

Grote aanjager van dit project is juf Carmen Bastiaanse van groep 5/6. "Dit avontuur begon eigenlijk al aan het begin van dit schooljaar", vertelt juf Carmen. "De moeder van Semih en Kaya stuurde mij een berichtje op Facebook over een speciale ontwerpwedstrijd vanuit IVN Natuureducatie voor een eigen natuurplein op het schoolterrein en dat leek mij wel heel erg leuk." De kinderen gingen, samen met de juf, meteen aan de slag. "Eerst was het een ontwerp op papier, maar later kwamen de kinderen zelf met het idee om er een maquette van te maken." Die maquette werd weer gepresenteerd aan architect Joost van den Berge die de vele ideeën van de kinderen samenbracht in één ontwerp. "Al dat harde werk heb ik toen opgestuurd naar IVN Zeeland en van de ongeveer 150 scholen werden wij als één van de tien uitgekozen als winnaar", zegt juf Carmen trots.

Felicitaties

In oktober kreeg de school, toch nog onverwachts, een mail vanuit de organisatie. "Het onderwerp van de e-mail was: Gefeliciteerd met uw buitenspeeltuin", weet juf Carmen nog. "Dat hebben we de volgende dag meteen gevierd met een stukje taart. We kregen enorm veel felicitaties binnen, ook van de burgemeester." Maar daarna was het voor de kinderen toch nog wel lang wachten. Regelmatig vroegen de kinderen dan ook hoe lang het nog zou duren. "Maar in de carnavalsvakantie zijn we aan de slag gegaan en nu is het eindelijk zo ver en we zijn dan ook heel erg blij dat de burgemeester er ook vandaag weer bij is."

Genieten

Burgemeester Ger van de Velde mocht dan ook samen met twee leerlingen de officiële opening verrichten door een lintje door te knippen. "Ik heb niet alleen een brief gestuurd, maar ik heb ook een hele lieve brief teruggekregen met de vraag of ik de opening wilde verricht en dat wil ik heel graag. Het is heel belangrijk om lekker buiten bezig te zijn, dus ik hoop dat jullie hier heel veel lessen gaan krijgen en dat jullie er enorm van gaan genieten", aldus de burgemeester. Met het doorknippen van het lintje werd het Natuurplein dan ook officieel geopend, maar papa's en mama's moesten nog even wachten want er moesten nog wel wat bordjes geplaatst worden door de kinderen van groep 5/6. "Want het Natuurplein bestaat uit verschillende onderdelen." Zo is er bijvoorbeeld een paddenpoel, een moestuin, een insectenhotel, een vlindertuin en een buitenleslokaal. Bij het onthullen van de verschillende bordjes, mochten de kinderen ook allemaal een wens uitspreken. "Ik hoop dat veel kinderen leren hoe de natuur werkt en dat we er allemaal goed voor moeten zorgen", stelde één van de kinderen. "En ik hoop dat we veel padden en kikkers in de paddenpoel krijgen", vertelde een ander.

Meer uit Tholen

Vanmiddag code geel voor regenbuien met kans op onweer en hagel

THOLEN - April doet wat hij wil, luidt de gezegde. En dat blijkt ook vandaag weer. De dag begon nog zonnig in Tholen, maar de meteorologen van het KNMI hebben voor vanmiddag code geel afgegeven voor regenbuien met kans op onweer en kleine stukjes hagel. Het verkeer kan hier mogelijk hinder van ondervinden.

7 uur geleden
Wethouder Moerland steekt de handen uit de mouwen bij Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Hilde Moerland stak zaterdagmorgen ook de handen uit de mouwen. Deze ochtend ging ze zowel Sint-Maartensdijk als Tholen helpen met het gereedmaken van de zwembaden voor het nieuwe seizoen.

9 uur geleden
Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd [SPEELRONDE 19]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

13 uur geleden
Auto ramt lichtmast omver langs de Postweg, voertuig zwaar beschadigd

POORTVLIET - Een automobilist is dinsdagavond van de weg geraakt op de Postweg bij Poortvliet en tegen een lichtmast gereden. Door het eenzijdig ongeval raakte de personenauto zwaar beschadigd. De man achter het stuur kon zelf zijn voertuig verlaten en raakte niet gewond.

1 dag geleden
Provincie Zeeland zegt 'ja' tegen wolfwerende maatregelen

THOLEN - De wolf hoort niet thuis in Zeeland. Dat is de boodschap van het college van Gedeputeerde Staten. Maar de wolf is Europees beschermd. Daarom zijn er maatregelen nodig om landbouwhuisdieren te beschermen tegen de wolf. Reden voor de Provincie Zeeland om nu een subsidiebedrag van 95.000 euro beschikbaar te stellen. 

1 dag geleden
Vele handen maken licht werk tijdens schoonmaakdag Thoolse zwembaden

THOLEN/SINT-MAARTENSDIJK - Dat vele handen licht werken maken blijkt zaterdagmorgen bij de schoonmaakdag van de twee Thoolse zwembaden. Eigenlijk is de NL-doet actie op 12 maart, maar dit komt voor een zwembad echt te vroeg in het jaar, zo vertelt José van Dalen.

1 dag geleden
Nieuwe landbouwweg naast N286 geopend: 'Vooruitgang voor Tholen'

THOLEN - Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Corniel van Leeuwen van de gemeente Tholen hebben maandag de nieuwe parallelweg van de rondweg Poortvliet (N286) officieel geopend. Deze nieuwe weg draagt bij aan de verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming op de N286. "Dit is een mooie vooruitgang voor Tholen en de omgeving", aldus Van der Maas.

1 dag geleden