Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Basisscholen maken hun plein groener

Basisscholen maken hun plein groener

MIDDELBURG - Veertien Zeeuwse basisscholen hebben maandagmiddag te horen gekregen dat zij subsidie ontvangen om hun schoolplein groener te maken.

Gedeputeerde Anita Pijpelink en kinderdirecteur voor groene schoolpleinen Jedithja van de provincie Zeeland maakten maandag bekend welke basisscholen een financiële bijdrage krijgen van IVN Natuureducatie en de provincie in het kader van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen.

Scholen

Dat zijn de Palmenhof in Sint Laurens, 't Klinket in Koudekerke, 't Paalhoofd in Zoutelande, de Regenboog in Middelburg, Reigersberg in Rilland, Zevensprong in Krabbendijke, Kamperschouw in Kamperland, Mgr. Heyligersschool in Kwadendamme, Wegwijzer in Heinkenszand, Stamperiusschool in Wilhelminadorp, ’t Noorderlicht in Goes, kindcentrum Stelle-Zeemeeuw in Terneuzen, ’t Getij in Kloosterzande en de Statie in Sas van Gent.

Buitenlokaal

Met de financiële bijdrage kunnen de schoolbesturen tegels van het schoolplein vervangen door groen, zoals gras, beplanting, aarde, zand of houtsnippers. Een groener plein draagt bij aan de biodiversiteit en een klimaatbestendige leefomgeving, doordat regenwater eenvoudiger door de grond wordt opgenomen bij een flinke bui.

Daarnaast is een groen plein goed voor het welzijn van de kinderen en leerkrachten. ‘Kinderen brengen ongeveer veertig procent van de tijd dat ze wakker zijn door op school, vaak in het klaslokaal. Ze zijn gezonder én leren beter door veel buiten te zijn en buiten les te krijgen’, stelt IVN Natuureducatie. 'Het draagt vooral bij aan de ontwikkeling op motorisch, cognitief en sociaal vlak.' Daarom maken veel scholen volgens IVN een buitenlokaal voor buitenlessen. Voor het schoolteam biedt een groen schoolplein kansen om stress te reduceren, aldus IVN. 

Schoolgeneratie

Met onder meer de subsidieregeling werkt IVN aan in één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. Hiervoor werken IVN Natuureducatie, GGD Zeeland, Sport Zeeland, Stichting Landschapsbeheer Zeeland, Jantje Beton, Springzaad en HZ University of Applied Sciences aan de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen, met steun van de provincie Zeeland en het rijksprogramma Jong Leren Eten.

Kijk voor meer informatie op www.groenerevolutiezeeland.nl.

Meer uit Beveland

Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

11 uur geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

15 uur geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE -  De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden