Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Bas Quist: ‘De regels zijn niet per se lastig, je moet alleen wat alerter zijn’

‘Bas Quist: ‘De regels zijn niet per se lastig, je moet alleen wat alerter zijn’

Bas Quist (52) is eigenaar van Huys van Roosevelt. Hij is blij dat hij zijn terras weer open kon gooien, maar heeft wel enigszins moeite met de beperkte openingstijden.

Voor Bas voelde de opening dubbel. “We kunnen weer iets doen. Anderzijds begrijp ik niks van de openingstijden. Om 12 uur mogen we open terwijl ‘s morgens de wandelaars en de fietsers langskomen die je slechts koffie via take-away kunt aanbieden. Twee uur later mogen ze van het bankje op het plein verkassen naar het terras. Hetzelfde geldt voor de vreemde sluitingstijd van 18.00 uur. Mensen die overdag werken kunnen daar niks mee.” Naar eigen zeggen was Quist niet nerveus voor de heropening. “Niet gespannen, maar wel scherp. In de dagen voorafgaand ga je machines en koelingen na een half jaar stilstand weer aanzetten en vraag je je af: doet alles het nog?” Het terras van Quist is vanwege de maatregelen groter dan normaal gesproken het geval is. “We mogen gelukkig ons terras uitbreiden in de prachtige tuin van onze fijne buren van de kerk. Daardoor kunnen we met minimaal 1,5 meter tussen de tafels toch al onze stoelen kwijt. De regels zijn niet per se lastig, je moet alleen wat alerter zijn: als gasten met meer dan twee personen zijn, moet je vragen stellen die normaal niet in je opkomen. “ Al met al kijkt Quist terug op een goede eerste week. “Het viel niet tegen, gezien het weer dat niet echt meezat.” Toch kun je bij Huys van Roosevelt al snel terecht: “Mensen kunnen afhankelijk van het weer kiezen: óf onder ons balkon, óf in de kerktuin, óf onder de verwarmde overkapping óf op het balkonterras.” 

Meer uit Tholen

Twee bestuurders raken gewond bij botsing op de Duivekeetseweg

OUD-VOSSEMEER - Op de Duivekeetseweg in Oud-Vossemeer zijn op woensdagochtend twee bestuurders gewond geraakt bij een botsing. 

17 minuten geleden
Thoolse verenigingen halen 13 duizend euro op: Totale opbrengst 16,3 miljoen

THOLEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een ongekend succes, Er werd maar liefst 3,6 miljoen euro meer opgehaald dan vorig jaar. 310.000 leden van 5.710 verenigingen zetten zich in en maakten zo het verschil voor hun club. Verenigingen uit Tholen haalden samen 13.766,40 euro op. 

2 uur geleden
Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

16 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

19 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

22 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

1 dag geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden