Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Barnier: deal over handelsverdrag met Britten nog mogelijk

Barnier: deal over handelsverdrag met Britten nog mogelijk

BRUSSEL (ANP/RTR) - EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier gelooft dat een akkoord over een handelsverdrag met het Verenigd Koninkrijk nog steeds mogelijk is. De Fransman zei dat in Brussel voor hij de ambassadeurs van de 27 lidstaten bijpraatte over de stand van zaken in de onderhandelingen.

Die gaan maandag in Brussel weer verder. De grootste knelpunten zijn de toegang van de Europese vissers tot de Britse wateren en regels over eerlijke concurrentie tussen Britse en Europese bedrijven, zei Barnier. Dat betekent dat de twee partijen elkaar over het toezicht op de gemaakte afspraken wel zijn genaderd.

"We hebben maar negen maanden onderhandeld terwijl we er minstens vijf jaar voor nodig zouden moeten hebben", zei Barnier. "We gaan deze overeenkomst nog elke kans geven, wat nog steeds mogelijk is. Een goede, gebalanceerde overeenkomst."

Twee punten

"Er zijn nog twee punten waar we niet uit zijn. Vrije en eerlijke concurrentie, en overeenstemming over gegarandeerde wederzijdse toegang tot markten en wateren. Op deze punten hebben we nog niet de juiste balans met de Britten gevonden. Dus we blijven werken."

Zondag spraken de Britse premier Boris Johnson en Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen af nog een poging te doen om een akkoord te sluiten, nadat ze eerder in die week zondag als deadline hadden genoemd voor een "ferm besluit" over het nut van verder onderhandelen.

Meer uit Financieel

Italiaanse regering hekelt blokkade EU verkoop ITA aan Lufthansa

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering maakt zich grote zorgen over de blokkade die de EU opwerpt tegen de verkoop van een belang in de nationale luchtvaartmaatschappij ITA aan het Duitse Lufthansa. Dat heeft minister van Financiën Giancarlo Giorgetti vrijdag gezegd tegen persbureau Bloomberg.

8 minuten geleden
Heijmans-topman roept mensen op: maak niet overal bezwaar tegen

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders moeten stoppen met het voortdurend maken van bezwaar tegen bouwprojecten bij hen in de buurt. Die oproep deed topman Ton Hillen van bouwconcern Heijmans tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij merkt dat de maatschappij steeds individualistischer en harder is geworden. "Maar de woningzoeker staat met lege handen langs de kant."

46 minuten geleden
Grote containerrederij CMA CGM vaart weer via Rode Zee

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De grote Franse containerrederij CMA CGM vaart weer via de Rode Zee. De op twee na grootste vervoerder ter wereld zegt per schip te gaan beoordelen of de situatie veilig genoeg is. Het bedrijf had eerder al gezegd dat de Franse marine ondersteuning zou bieden als de schepen de route weer zouden gaan varen.

1 uur geleden
Kredietverstrekker huursector VS in de fout bij risicocontroles

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse bank die veel geld uitleent aan beleggers in commercieel vastgoed, New York Community Bancorp (NYCB), is in de problemen geraakt. Het bedrijf heeft ontdekt dat interne controles op risico's rond kredieten niet op orde zijn. Ook ziet het bedrijf zich genoodzaakt een afschrijving van 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro) te doen op transacties uit het verleden.

1 uur geleden
Jumbo stopt niet met zelfscankassa's om diefstallen, zegt topman

AMSTERDAM (ANP) - Jumbo haalt geen zelfscankassa's weg om het aantal diefstallen in de supermarkten te verminderen, zei topman Ton van Veen vrijdag in een interview met BNR Nieuwsradio. De supermarktketen meldde begin dit jaar dat deels door de komst van zelfscankassa's veel meer wordt gestolen.

1 uur geleden
Oekraïne verscheept 'recordhoeveelheid' vracht via Zwarte Zee

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in februari een recordhoeveelheid vracht geëxporteerd via een corridor in de Zwarte Zee. Het land vervoerde 8 miljoen ton vracht, waarvan 5,2 miljoen ton landbouwproducten, zei vicepremier Oleksandr Koebrakov. Het land is een belangrijke graanexporteur.

2 uur geleden
Bezorgbedrijf GLS vrijuit in Belgische zaak om sociale fraude

ANTWERPEN (ANP) - Logistiekbedrijf GLS gaat vrijuit in een Belgische rechtszaak waarbij de arbeidsinspectie het bedrijf beschuldigde van fraude rond de inzet van pakketbezorgers. Volgens een rechtbank in Antwerpen was niet het bezorgbedrijf schuldig aan de overtredingen, maar onderaannemers die de pakketten vanuit een distributiecentrum naar hun eindbestemming vervoerden. Deze onderaannemers krijgen nu boetes opgelegd.

3 uur geleden