Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baraa (14) wint landelijke techniekwedstrijd

Baraa (14) wint landelijke techniekwedstrijd

GOES - Baraa Berro uit Kortgene heeft de eerste prijs behaald in een landelijke techniekwedstrijd voor meiden. De 14-jarige scholiere van Pontes Het Goese Lyceum heeft een houten bord met haar naam erop gewonnen. “Ik ben er hartstikke blij mee”, vertelt Baraa.

De tweedejaars scholiere Bouw, Wonen en Interieur van het vmbo aan de Bergweg in Goes deed met zo’n vierhonderd andere meiden mee aan Girls’ Day. Deze wedstrijd vindt jaarlijks plaats om meiden te enthousiasmeren om voor een techniekopleiding te kiezen. “Ik dacht eerst ook dat techniek moeilijk en saai was, maar nu vind ik het heel leuk”, zegt Baraa. 

Vanwege corona vond de wedstrijd online plaats. De meiden moesten allerlei vragen beantwoorden. Dat deed Baraa blijkbaar het beste van allemaal. “Terwijl ik het best moeilijk vond”, lacht ze. “De vragen gingen bijvoorbeeld over wat een stukadoor allemaal doet en welke verf je het beste kunt gebruiken voor verschillende muren. Mijn vader heeft een eigen stukadoorsbedrijf, dus daar weet ik wel wat van.”

Toekomst

Vorig jaar oriënteerde Baraa zich op haar studiekeuze en kwam uiteindelijk bij Bouw, Wonen en Interieur uit. “Mijn grote hobby is acteren en series schrijven. Maar als ik bekend word, kan dat de volgende dag weer voorbij zijn. Daarom heb ik voor mijn toekomst voor de techniek gekozen. Mijn leraar meneer Kruitbosch heeft me overgehaald, haha.” Ze heeft geen spijt van haar keuze. “Ik vind het heel leuk. We doen van alles, zoals metselen, en we hebben al vogelhuisjes en een laarzenknecht gemaakt. Ik was met mijn naam in 3D bezig en toen kwam corona. Maar nu heb ik mooi mijn naam op een bord gewonnen!” 

Baraa kan andere meiden haar studierichting aanraden. “Bij techniek denk je als eerste aan een man, dat had ik ook. En je bent misschien bang dat het moeilijk is en je maar met weinig meiden in de klas zit. Er zijn niet veel meiden, maar ook niet te weinig. Ik vind het hartstikke gezellig. En rekenen en wiskunde vond ik eerst niet leuk, maar dat gaat steeds beter. Meiden kunnen net zo goed zijn in techniek als jongens.”

Architect

Baraa heeft haar zinnen gezet op een carrière als architect. “Dat lijkt me een mooi beroep en het is voor altijd. Je bent eigen baas, kunt je eigen ding doen en je verdient een goed salaris. Eerst had ik niet zoveel met tekenen, maar nu vind ik het leuk om bijvoorbeeld een huis van binnen te ontwerpen en uit te rekenen hoe lang de kamers moeten zijn.” Het liefst wordt ze architect in Dubai. “Ik hou ook van reizen en Dubai is Europees én Arabisch. Ik kom uit Libanon en in Dubai heb ik dan allebei de werelden samen. En het is er lekker weer.” 

Meer uit Beveland

Ongeval Goes veroorzaakt files op Ringbaan-West

GOES - Bij een ongeval vlakbij een rotonde op de Ringbaan-West raakten vanmiddag twee auto’s beschadigd. Het ongeval zorgde voor flinke files in Goes.

15 uur geleden
Forse schade bij botsing op Eerste Deltaweg Kats

KATS – Door een ongeval op de 1e Deltaweg ter hoogte van Kats zijn woendag drie auto’s flink beschadigd geraakt. Er is niemand gewond geraakt.

17 uur geleden
Op zoek naar vrijwilligers voor de erfgoedsector? Lift dan mee met erfgoedvrijwilliger.nl!

MIDDELBURG - Ben je op zoek naar nieuwe vrijwilligers? Plaats dan snel een korte klus op erfgoedvrijwilliger.nl en lift mee op een landelijke wervingscampagne. In september en oktober wordt er vanuit het platform Erfgoedvrijwilliger een online campagne uitgezet om meer mensen te enthousiasmeren voor vrijwilligerswerk in de erfgoedsector.

1 dag geleden
A58 in beide richtingen dicht vanwege persoon op viaduct

KAPELLE - De A58 is vanochtend in beide richtingen afgesloten geweest ter hoogte van Kapelle. De hulpdiensten waren ter plekke bij een suïcidaal persoon.

1 dag geleden
Goes geniet op en top van kermis

GOES - De kermis in Goes is in volle gang.

1 dag geleden
‘Festival haalt kwalitatief beste films naar Zeeland’

VLISSINGEN - Nog een paar weken en dan vormt bioscoop CineCity in Vlissingen opnieuw het decor voor het internationale filmfestival Film by the Sea. Dit jaar beleeft het gerenommeerde filmevenement zijn 24e editie en is met meer dan honderd films weer terug op het niveau van voor de twee coronajaren.Toch is het festivaldirecteur Jan Doense niet te doen om de hoeveelheid films, maar de kwaliteit ervan. “Het is natuurlijk geweldig dat we weer een onbeperkt festival kunnen organiseren, want er is eindelijk weer ruimte voor feesten en livemuziek. Dat hebben we wel gemist de afgelopen twee edities. We hebben de mazzel gehad dat we tussen de lockdowns in toch relatief normale festivals hadden. Er waren weliswaar minder films, maar evenveel vertoningen als de jaren daarvoor. We hadden ook online programma’s, maar het merendeel van de films werd toch in de bioscoop bekeken. De kwaliteit van de films stond en staat ook dit jaar weer bovenaan.”Doense vertelt dat ze voor de komende editie toch ook weer gekozen hebben voor een online programma. “Hybride festivals zijn na corona niet meer weg te denken. We willen mensen in bijvoorbeeld Groningen ook de mogelijkheid bieden het festival mee te maken.”Drive-in

2 dagen geleden
Campinggast aangehouden na inbraak in boten

WOLPHAARTSDIJK - Agenten namen maandagochtend de auto van een mogelijke inbreker in beslag om te onderzoeken of goederen die in het voertuig lagen van diefstal afkomstig zijn. Ook de vermoedelijke inbreker zelf werd aangehouden.

2 dagen geleden