Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Banken verliezen op Wall Street na kredietverlaging Moody's

Banken verliezen op Wall Street na kredietverlaging Moody's

NEW YORK (ANP) - Amerikaanse banken zijn dinsdag lager geëindigd op de beurzen van New York. Dat gebeurde nadat kredietbeoordelaar Moody’s de kredietwaarderingen voor tien kleinere banken in de Verenigde Staten heeft verlaagd. Moody’s waarschuwde dat ook grotere banken, zoals Bank of New York Mellon en U.S. Bancorp mogelijk een lagere waardering kunnen verwachten.

Bank of New York Mellon eindigde de handelsdag 1,3 procent lager, Goldman Sachs en Bank of America verloren respectievelijk 2,1 procent en 1,9 procent. Een opvallende stijger was U.S. Bancorp, al ging het om een lichte winst van 0,3 procent.

De Dow-Jones index sloot 0,5 procent lager op 35.314,49 punten. De hoofdindex had maandag nog de grootste dagwinst sinds 15 juni geboekt. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 4499,38 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,8 procent tot 13.884,32 punten.

Koerssprong

Een van de sterkste dalers naast de banken was Beyond Meat (min 14,3 procent). De fabrikant van vleesvervangers ging hard onderuit, nadat was gebleken dat het bedrijf het afgelopen kwartaal de omzet flink zag dalen. Vooral de verkopen van de vegetarische alternatieven voor burgers en worstjes in de VS vielen tegen. Beyond Meat verlaagde zijn omzetverwachting voor het hele jaar.

Eli Lilly maakte dan weer een koerssprong van 14,9 procent. De farmaceut verhoogde zijn verwachtingen voor de omzet en winst dit jaar, dankzij sterke prestaties in het afgelopen kwartaal. Zo wist het concern de winst in het tweede kwartaal met 85 procent op te voeren dankzij de sterke verkopen van zijn diabetesmedicijn Mounjaro.

Nieuwe chip

Nvidia verloor 1,7 procent. Het chipbedrijf heeft aangekondigd een nieuwe chip te ontwikkelen die in het tweede kwartaal van volgend jaar in productie moet gaan. De Grace Hopper Superchip, kortweg GH200, heeft meer capaciteit en een hogere snelheid. Daarmee hoopt Nvidia de markt voor toepassingen met kunstmatige intelligentie (AI) nog beter te kunnen bedienen.

De olieprijzen veerden in de loop van de dag wat op, nadat de Amerikaanse overheid had aangegeven meer olie te kunnen produceren dan eerder verwacht. Daarmee lijkt er wereldwijd toch meer olie beschikbaar te komen. Eerder kondigde Saudi-Arabië nog aan de productie ook in september met dagelijks 1 miljoen vaten terug te schroeven. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,1 procent tot 82,83 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 86,07 dollar per vat.

De euro was 1,0957 dollar waard, tegen 1,0952 dollar bij het slot van de beurzen in Europa.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

3 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

4 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

4 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

7 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

8 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

8 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

8 uur geleden