Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bank of Israel stelt verwachtingen economie naar beneden bij

Bank of Israel stelt verwachtingen economie naar beneden bij

JERUZALEM (ANP/BLOOMBERG) - De Israëlische centrale bank heeft de verwachtingen voor de economische groei van het land voor dit jaar naar beneden bijgesteld. De eerder verwachte groei van het Israëlische bruto binnenlands product (bbp), de maatstaf voor economische groei, is van 3 procent verlaagd naar 2,3 procent.

De Bank of Israel maakte het nieuwe scenario op basis van de aanname dat de oorlog zich tot het einde van het jaar in het zuiden van het land concentreert. "De voorspelling gaat gepaard met bijzonder veel onzekerheid", zegt de centrale bank volgens Bloomberg.

Voor 2024 heeft de Israëlische centrale bank de verwachte economische groei van Israël bijgesteld van 3 procent naar 2,8 procent.

De prognoses voor de economie in het land zijn bijgesteld op basis van verzamelde informatie sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en de militante Palestijnse beweging Hamas, aldus de bank.

Meer uit Financieel

Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto

WOLFSBURG (ANP/AFP) - Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt verschijnen. De raad van bestuur van de VW Group heeft deze week het groene licht gegeven voor het model van de elektrische auto, die voorlopig ID.1 gaat heten.

11 minuten geleden
ConocoPhillips neemt Marathon Oil over in miljardendeal

HOUSTON (ANP) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft overeenstemming bereikt met de kleinere branchegenoot Marathon Oil over een overname. Met die overname is een bedrag gemoeid van 22,5 miljard dollar, inclusief schulden van Marathon Oil. Zakenkrant Financial Times meldde eerder al dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren over een deal.

13 minuten geleden
Eurostar verkoopt bijna de helft meer treinkaartjes in EK-periode

LONDEN (ANP) - Spoorbedrijf Eurostar ziet grote interesse in treinkaartjes naar het EK voetbal in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli, de periode van het toernooi, zijn vergeleken met een jaar eerder bijna de helft meer kaartjes verkocht, laat een woordvoerster weten. Eurostar verkoopt de meeste treinkaartjes rond wedstrijden van de nationale teams van Engeland, Frankrijk en België.

28 minuten geleden
Uitzendlicenties EK-wedstrijden weer in trek bij horecabazen

GORINCHEM (ANP) - Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

35 minuten geleden
Cao-akkoord in Duitse bouw na reeks stakingen

FRANKFURT (ANP/DPA) - De grote vakbond IG BAU heeft met werkgevers in de Duitse bouwsector een nieuw cao-akkoord bereikt na een reeks stakingen voor hoger loon. Als de cao wordt goedgekeurd gaat die gelden voor ongeveer 930.000 bouwvakkers in Duitsland.

1 uur geleden
Megaovername van Anglo American door BHP lijkt van de baan

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Mijnbouwgigant BHP krijgt geen uitstel voor zijn overname van Anglo American. De deadline verloopt woensdag en Anglo American wil die niet verder verlengen. Daarmee lijkt het samengaan van twee van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld van de baan.

2 uur geleden
Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

3 uur geleden