Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bank of America lager op Wall Street na cijfers

Bank of America lager op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Bank of America stond dinsdag bij de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De grote Amerikaanse bank profiteerde in het afgelopen kwartaal van de stijgende rente en zag de inkomsten en winst flink toenemen. Maar beleggers hadden schijnbaar op meer gerekend, want het aandeel verloor 1 procent.

Afgelopen vrijdag kwamen andere grote banken als JPMorgan Chase, Wells Fargo en Citigroup al met beter dan verwachte resultaten. De grote banken lijken daarmee weinig last te hebben van de recente onrust in de bankensector die volgde op het omvallen van de kleinere Silicon Valley Bank.

Ook Goldman Sachs (min 3 procent) opende dinsdag de boeken. De grote zakenbank behaalde afgelopen kwartaal minder omzet dan verwacht, onder meer door zwakke inkomsten uit de handel in obligaties.

Economische groei China

De algehele stemming op Wall Street was voorzichtig positief. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie in het eerste kwartaal zorgde voor enig optimisme. De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang licht lager op 33.946 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 4164 punten en techbeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 12.213 punten.

Johnson & Johnson zakte 3 procent, ondanks een verhoging van de winstverwachting door de fabrikant van medicijnen en consumentenproducten. Lockheed Martin klom 3,5 procent na meevallende kwartaalresultaten van het defensieconcern.

Netflix en Nvidia in de plus

Netflix ging licht vooruit. De streamingdienst brengt na sluiting van de beurshandel in New York de kwartaalcijfers naar buiten. Nvidia steeg 3 procent. Het bedrijf dat videokaarten en chipsets maakt voor moederborden en mobiele apparaten profiteerde van een koopadvies door de Britse bank HSBC.

Apple klom 0,6 procent. De iPhone-maker opende zijn eerste winkel in India in de hoop meer klanten te krijgen in die grote markt. Daarnaast lanceerde Apple in samenwerking met Goldman Sachs een spaarrekening waarop Amerikaanse spaarders een rente ontvangen van 4,15 procent.

Overname Bellus Health

Bellus Health werd 98 procent meer waard. Het farmaceutische concern GSK koopt het Canadese biotechnologiebedrijf voor ongeveer 2 miljard dollar in contanten. Met de overname breidt GSK zijn portefeuille van kandidaatmedicijnen uit. Bellus werkt onder meer aan een veelbelovend middel tegen chronische hoest.

Meer uit Financieel

Inflatiecijfers zorgen voor recordstanden op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben een opkikker gekregen van meevallende inflatiecijfers. De brede graadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq vestigden een nieuw record nu beleggers hopen op meer renteverlagingen dit jaar. De zogeheten meme-aandelen van gamewinkelketen GameStop en bioscoopexploitant AMC gingen hard onderuit.

28 minuten geleden
Rechtszaak om misleiding rond rijhulp Tesla in VS mag doorgaan

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De problemen rond zelfsturende functies in auto's van Tesla stapelen zich op. Een groep boze klanten wil het bedrijf aanklagen omdat topman Elon Musk hen zou hebben misleid over de mogelijkheden om de elektrische auto's van het merk geautomatiseerd te laten rijden. Een rechtbank in San Francisco oordeelde dat die zaak mag doorgaan.

1 uur geleden
Esprit vraagt in Duitsland uitstel van betaling aan

HONGKONG (ANP) - Modewinkelketen Esprit heeft in Duitsland voor zes bedrijfsonderdelen een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De kosten waren te sterk gestegen voor veel winkels, laat het Hongkongse moederbedrijf weten.

3 uur geleden
Lege schappen in sommige winkels Aldi na computerupdate

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Aldi heeft in sommige winkels te kampen met lege schappen na een update van een computersysteem. Dat heeft een woordvoerder laten weten na berichtgeving van vakwebsite Distrifood.

4 uur geleden
AEX hoger ondanks koersval ABN AMRO, InPost winnaar in MidKap

AMSTERDAM (ANP) - De AEX, de index van de 25 meest verhandelde aandelen op het Damrak, is woensdag hoger gesloten, ondanks een koersval van zwaargewicht ABN AMRO. Het bankconcern verloor 6,1 procent na de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal.

5 uur geleden
Eigenaar Olympique Marseille wil Amerikaans deel TikTok kopen

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse zakenman Frank McCourt, eigenaar van voetbalclub Olympique Marseille, heeft plannen voor de overname van de activiteiten van TikTok in de Verenigde Staten. Het Witte Huis voerde onlangs een wet in die TikTok verplicht zijn Amerikaanse bezittingen te verkopen, op straffe van een verbod op de populaire filmpjesapp van het Chinese techconcern ByteDance.

6 uur geleden
Aandelenbeurzen in New York op winst na nieuwe inflatiecijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York gingen woensdag omhoog na Amerikaanse inflatiecijfers die grotendeels in lijn waren met de verwachtingen. De voor centrale bankiers belangrijke kerninflatie, waarin de sterk schommelende prijzen van energie en voeding niet worden meegenomen, daalde voor het eerst in zes maanden.

7 uur geleden