Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bang & Olufsen draait opnieuw kwartaalverlies

Bang & Olufsen draait opnieuw kwartaalverlies

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Bang & Olufsen heeft opnieuw een verliesgevend kwartaal gedraaid. De animo van consumenten om de dure televisies, speakers en koptelefoons van de Deense fabrikant aan te schaffen, is sterk afgenomen. De omzet ging in de afgelopen periode met bijna een derde omlaag vergeleken met een jaar eerder.

Het brutoverlies liep op tot 77 miljoen Deense kroon, omgerekend 10 miljoen euro. Daarmee leed het bedrijf zijn derde kwartaalverlies op rij. Sinds december 2018 gaf Bang & Olufsen vier winstwaarschuwingen af. De omzet kromp met 31 procent tot 627 miljoen kroon. De onderneming rekent voor het gehele lopende boekjaar op een omzetdaling met wel 18 procent.

Op de beurs van Kopenhagen is het aandeel Bang & Olufsen de afgelopen tijd sterk in waarde gedaald. Het bedrijf praat aandeelhouders op 3 april bij tijdens een investeerdersdag. Dan presenteert het bedrijf ook een driejarenplan waarmee op de lange termijn de prestaties moeten verbeteren.

Meer uit Financieel

ACM staat bedrijven toe om samen te werken voor vergroening

DEN HAAG (ANP) - Voor het halen van duurzame doelen mogen bedrijven met elkaar samenwerken. Dat is de kern van een nieuwe regel van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De toezichthouder wil namelijk niet dat de concurrentieregels "onnodig in de weg staan" bij inspanningen in het bedrijfsleven voor vergroening, bijvoorbeeld op het gebied van recycling van afval of het verminderen van de CO2-uitstoot.

33 minuten geleden
Hoop gloort voor failliete veerdienst naar Noorwegen

GRONINGEN (ANP) - Er gloort hoop voor de vorige maand failliet verklaarde veerdienst Holland Norway Lines. Curator Hans Silvius onderhandelt met twee 'serieuze' gegadigden die de ferry willen overnemen.

47 minuten geleden
Rentes op staatsobligaties uit VS en Europa hard omhoog

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - De rentes op staatsobligaties uit de Verenigde Staten en Europa zijn de afgelopen dagen hard gestegen. Op de obligatiemarkt is onrust ontstaan door de angst voor een nog hogere rente in de VS en zorgen over een economische recessie.

1 uur geleden
Oud-topman Jegen van HEMA naar fietsenfabrikant Accell

HEERENVEEN (ANP) - Oud-topman Tjeerd Jegen van winkelketen HEMA wordt de nieuwe directeur van Accell Group, het bedrijf achter de fietsenmerken Batavus en Sparta. Verder heeft sinds deze maand voormalig topman Kasper Rørsted van het Duitse sportartikelenmerk Adidas de rol van president-commissaris op zich genomen bij Accell.

3 uur geleden
HDN: hypotheekmarkt lijkt zich voorzichtig te herstellen

DE MEERN (ANP) - Het aantal hypotheekaanvragen is in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van een kwartaal eerder. Er lijkt daarmee volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN) sprake van enig herstel op de hypotheekmarkt.

3 uur geleden
Koperprijs op laagste niveau sinds eind mei

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van koper is gedaald naar het laagste niveau sinds eind mei en staat nu op ongeveer 8000 dollar per ton. Op de Londense metaalmarkt dook hij er zelfs even iets onder. Door de zorgen over de rente en de afzwakkende economie staat de koperprijs onder druk.

4 uur geleden
Ook ING verhoogt spaarrente naar 1,5 procent

AMSTERDAM (ANP) - ING verhoogt de spaarrente halverwege deze maand naar 1,5 procent. Daarmee kruipt de rente voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

5 uur geleden