Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bang & Olufsen draait opnieuw kwartaalverlies

Bang & Olufsen draait opnieuw kwartaalverlies

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Bang & Olufsen heeft opnieuw een verliesgevend kwartaal gedraaid. De animo van consumenten om de dure televisies, speakers en koptelefoons van de Deense fabrikant aan te schaffen, is sterk afgenomen. De omzet ging in de afgelopen periode met bijna een derde omlaag vergeleken met een jaar eerder.

Het brutoverlies liep op tot 77 miljoen Deense kroon, omgerekend 10 miljoen euro. Daarmee leed het bedrijf zijn derde kwartaalverlies op rij. Sinds december 2018 gaf Bang & Olufsen vier winstwaarschuwingen af. De omzet kromp met 31 procent tot 627 miljoen kroon. De onderneming rekent voor het gehele lopende boekjaar op een omzetdaling met wel 18 procent.

Op de beurs van Kopenhagen is het aandeel Bang & Olufsen de afgelopen tijd sterk in waarde gedaald. Het bedrijf praat aandeelhouders op 3 april bij tijdens een investeerdersdag. Dan presenteert het bedrijf ook een driejarenplan waarmee op de lange termijn de prestaties moeten verbeteren.

Meer uit Financieel

AEX-index koerst af op voorzichtig herstel na recente verliezen

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt donderdag wat te herstellen van de koersverliezen eerder deze week. De hoofdindex bereikte afgelopen vrijdag nog een hoogtepunt op 894 punten en is sinds de Iraanse aanval op Israël afgelopen weekeinde flink teruggevallen. Woensdag zakte de AEX nog 1,1 procent tot 865,35 punten. Dat kwam vooral door koersverliezen van de chipbedrijven, na een tegenvallend kwartaalbericht van ASML.

15 minuten geleden
Groothandelaar Sligro stopt vanaf 2025 met de verkoop van tabak

VEGHEL (ANP) - Sligro stopt met de verkoop van tabak vanaf 2025. Dat meldt de groothandelaar in een handelsupdate over het eerste kwartaal van dit jaar. Een deel van de verkoop wordt op 1 juli dit jaar al stopgezet, met uitzondering van tabakswaren waarvoor Sligro contracten heeft afgesloten die lopen tot het einde van dit jaar.

30 minuten geleden
Europese autobranche wijt verkoopdaling aan paasvakantie

BRUSSEL (ANP) - De Europese automarkt heeft vorige maand voor het eerst dit jaar een kleine krimp laten zien. Volgens de Europese brancheorganisatie ACEA komt dat waarschijnlijk doordat Pasen dit jaar vroeg viel. In verschillende landen betekende het een lange vakantie in maart en daarin hebben autodealers minder auto's verkocht.

41 minuten geleden
Heineken sluit Nigeriaanse brouwerijen tijdelijk om valutaverlies

LAGOS (ANP/BLOOMBERG) - Heineken heeft twee van zijn negen brouwerijen in Nigeria tijdelijk gesloten om valutaverliezen door de sterke waardedaling van de Nigeriaanse munt. Met de maatregel wil Nigerian Breweries, bedrijfsonderdeel van de Nederlandse bierbrouwer, de kosten omlaagbrengen en weer winstgevend worden.

44 minuten geleden
IMF-bestuurder maant centrale banken jojobeleid rente te voorkomen

WASHINGTON (ANP) - Centrale banken moeten voorzichtig zijn als ze de rente dit jaar willen verlagen. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

1 uur geleden
Werkloosheid blijft ongewijzigd op 3,6 procent in maart

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in maart onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder. In maart zat 3,6 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Al vanaf juli vorig jaar schommelt de werkloosheid rond dit niveau.

1 uur geleden
Google ontslaat 28 medewerkers om protest tegen Project Nimbus

SUNNYVALE (ANP) - Google heeft 28 werknemers ontslagen om hun deelname aan een tien uur durend protest op de kantoren van de zoekgigant in Sunnyvale, Californië, en New York. De werknemers protesteerden tegen het zogenoemde Project Nimbus, een contract van 1,2 miljard dollar tussen Google, Amazon en de Israëlische regering, schrijft The New York Post.

2 uur geleden