Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baldrick Brothers komt na zes jaar met tweede album

Baldrick Brothers komt na zes jaar met tweede album

GOES – Het tweede album van de band Baldrick Brothers met de titel ‘Crimson Red’ is sinds kort verkrijgbaar op cd, lp en streamingdiensten als Spotify, Apple Music en Deezer. Tussen het eerste en tweede album van de band uit Goes zit zes jaar, omdat de bandkas werd gestolen it het huis van één van de bandleden.

Deze diefstal leverde wel de inspiratie voor de titeltrack. Het vijfkoppige, Nederlandse country en punk-a-billy-gezelschap speelt in deze formatie al negen jaar samen en heeft in die tijd een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.

Folkmuziek

Bassist André Nagelhout omschrijft de stijl als gevarieerd. “Er zitten ook invloeden van folkmuziek en Americana in.” Op het nieuwe album staat ook een Iers liedje. Naast vier eigen nummers bevat ‘Crimson Red’ remakes van zes bestaande countryklassiekers van onder anderen Hank Williams, Mojo Nixon en John Denver. “Countrymuziek is best braaf. We hebben de nummers dan ook wat ‘upgebrotherd’. De liedjes zijn wat ruiger gemaakt en meer up tempo. Deze zijn geïnspireerd op wat we als bandleden hebben meegemaakt, zoals ‘Scalin Up’, een ode aan een obscuur Zeeuws-Vlaams muziekcafé. De titelsong is geschreven vanuit het perspectief van de inbreker, die onze geldkas heeft ontvreemd. Hij wordt betrapt en het loopt niet goed met hem af.”

Enthousiast

Baldrick Brothers is vooral een liveband. "De focus ligt niet zozeer op de songteksten maar op de performance. We willen mensen entertainen en proberen alle nummers zo enthousiast mogelijk te brengen.” André is blij met het nieuwe album. “Het eerste album hebben we in één weekend live opgenomen. Het bevat daardoor veel energie, maar was minder gepolijst. Voor het nieuwe album hebben we meer tijd uitgetrokken en kunnen schaven aan de nummers. Het album is een afspiegeling van de groei die de band heeft doorgemaakt."

Laag pitje

Voor de corona-uitbraak trad Baldrick Brothers maandelijks op. Nu staan de optredens op een laag pitje, maar de cd-presentatie in ‘t Beest op 3 oktober kan doorgaan. “Onze ambitie is om de komende jaren een paar leuke festivals mee te pikken. We hebben op Klomppop gestaan en Dijkrock. In Nederland zijn er veel festivals waar wij geschikt voor zijn. Op Hrieps zouden wij bijvoorbeeld niet misstaan. We hopen dat het nieuwe album hiervoor een opstapje is."

Meer uit Beveland

Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

18 uur geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

23 uur geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

23 uur geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

1 dag geleden
Goes is gans: de historie van Goes Ganzenstad

GOES - Zeg je Goes, dan zeg je gans. Goes en haar ganzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. “Ze zijn er altijd geweest”, vertelt Frank de Klerk van het gemeentearchief Goes.

1 dag geleden
Herfstshow Solide Kozijn en Deur met veel moois en nieuws

KRUININGEN - Solide Kozijn en Deur in Kruiningen heeft zoveel mooie, vernieuwende producten in de showroom dat ze dat bezoekers graag laat zien. Daarom is er 28 tot en met 30 september een herfstshow met aantrekkelijke acties.De kwaliteit van aluminium, kunststof en houten kozijnen en deuren heeft door alle innovaties een vlucht genomen. “Er is zoveel moois, dat kun je het beste met je eigen ogen bekijken”, vertelt Liza Huissen van Solide Kozijn en Deur. “Door noviteiten als onzichtbare lasnaden ziet een kunststof kozijn er superstrak uit en zie je geen verschil meer met hout.” De show is volgende week donderdag en vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur toegankelijk. Terwijl kinderen zich bezig houden op bijvoorbeeld het springkussen, kunnen ouders rustig rondkijken. Bezoekers profiteren van btw-vrije prijzen (21% korting) en krijgen bij aankoop op deze dagen gratis een extra isolerend pakket op de kozijnen.

1 dag geleden
Gezellige bijeenkomst in soos Heinkenszand voor iedereen die zich 'nieuw' voelt in Borsele

HEINKENSZAND - Iedereen die zich ‘nieuw’ voelt in de gemeente Borsele is dinsdag 3 oktober van 18.30 tot 21.00 uur welkom in de soos achter de Stenge in Heinkenszand. 

1 dag geleden