Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Balansfontein in Middelburg kleurt opnieuw roze

Balansfontein in Middelburg kleurt opnieuw roze

MIDDELBURG - De fontein op de Balans in Middelburg heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een roze schuimbad gekregen. Els Vogel uit de Zeeuwse hoofdstad vraagt met de actie jaarlijks aandacht voor kanker. “Ik vraag mensen even stil te staan bij alle gevolgen die (borst)kanker heeft op het leven van patiënten én zeker ook op dat van hun naasten.”

Vogel schrijft op Facebook: “Oktober 2021: nee, borstkanker is nog steeds niet roze, borstkanker is nog steeds zwaar waardeloos en verandert het leven van heel veel mensen. Bewustwording door wat extra aandacht blijft nodig.  Ook dit jaar is het ons weer gelukt hiervoor de Middelburgse fontein te kleuren, als reminder om ook in 2021 weer even stil te staan bij de (late) gevolgen van borstkanker. Voor jezelf, je dierbaren, je vrienden, je buurvrouw of man, je collega.

Veel lotgenoten en hun naasten worstelen met verdriet, pijn, boosheid, angst, schaamte, cognitieve problemen, machteloosheid, onzekerheid, enzovoort. Heb jij behoefte aan persoonlijk inhoudelijk contact? Check dan eens de website www.borstkanker.nl/borstkankervereniging. Zij staan naast je, vlak achter je of pal voor je.

Het kleuren van de fontein begint inmiddels een traditie te worden. Of ik er volgend jaar zelf weer bij kan zijn is niet zeker. Ook dát is een gevolg van kanker, de onvoorspelbaarheid...

#oktober #borstkanker #bewust #breastcancer #awareness  ( . )( . ) 

Uiteraard is de kleurstof veilig voor mens, dier, milieu en materiaal.”

Meer uit Middelburg

Herstructurering siloterrein in Middelburg van start

MIDDELBURG - Op vrijdag 29 september heeft wethouder Rutger Schonis, samen met belanghebbenden en enthousiaste ondernemers, de starthandeling verricht om het voormalige CZAV terrein, bekend als het siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, te transformeren tot een dynamisch en aantrekkelijk gebied voor ondernemers.

1 dag geleden
Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

1 dag geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

2 dagen geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

2 dagen geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

2 dagen geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

2 dagen geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

2 dagen geleden