Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bakker Tullenaar stopt ermee

Bakker Tullenaar stopt ermee

VLISSINGEN - De bekende nachtbakker uit Vlissingen ‘bakkerij Tullenaar’ sluit na 38 jaar de deuren door de hoge kosten die niet meer zijn op te hoesten.

Half december sluit bakkerij Tullenaar definitief de deuren. Mede-eigenaar Tera Tullenaar vertelt: ‘’De energieprijs is de aanleiding dat wij dicht gaan. Op een gegeven moment moet je ook voor jezelf gaan kiezen, het is anders niet vol te houden. Wij gaan onze klanten niet 6 euro voor een brood laten betalen, er komt dan bijna niemand meer in onze winkel. Wij zullen nooit tegen de grote supermarkten op kunnen. Ze krijgen een steeds groter assortiment, die wij op een geven moment niet meer kunnen leveren, het is niet haalbaar. Men legt alles makkelijk in hun karretje en hoeven niet nog even langs de bakker. Hetzelfde geldt voor de groenteboer en slager. De supermarkten leven niet alleen op een broodje, het is zelfs lokkend. De kleine bedrijven zijn aan het verdwijnen. Wij laten onze prijzen zoals ze zijn, we willen het zo netjes afronden. Wij hopen erop dat de vaste klanten ons tot het laatste beetje toe nog steunen.”

Zonder steun van het kabinet zullen de kleine bedrijven het moeilijk houden en zullen er meer bakkers noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Als de kosten van de energie en grondstoffen blijven stijgen, moet ook de prijs van het brood omhoog. Hierdoor kan het zo hoog oplopen dat men niet meer langs de kleine bakkers gaat maar voor de grote supermarkten gaat.

Meer uit Vlissingen

Opbrengst Outrun CF 2022

VLISSINGEN - De 8e editie van Outrun CF te Vlissingen is ondanks de regenbuien weer uitgepakt in een groot succes. Er was een opkomst van ongeveer 50 mensen die de regen trotseerde en meeliepen over de boulevard. Door div acties en verkoop van apen/shirts/boeken is de opbrengst voor dit jaar uitgekomen op 900, - De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderzoek naar taaislijmziekte.

2 dagen geleden
Melding woningbrand Maasstraat Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag met spoed uitgerukt na een melding van een woningbrand aan de Maasstraat. 

3 dagen geleden
Burenruzie aanleiding voor steekpartij Acacialaan

VLISSINGEN - Aan de Acacialaan heeft op zaterdagavond een steekincident plaatsgevonden. De politie ontving zaterdagavond een melding van een steekpartij. De straat werd afgezet door de politie en kort na de melding is één persoon aangehouden. 

3 dagen geleden
Bewoner ontdekt man op dak aan de Anjelierenlaan

VLISSINGEN - Agenten hebben vannacht een 33-jarige man uit Vlissingen aangehouden. Hij zat op de Anjelierenlaan op een dak.

4 dagen geleden
Twintig Vlissingse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie

VLISSINGEN - Zaterdag 24 september beginnen er twintig verenigingen uit Vlissingen met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder want de Grote Clubactie bestaat vijftig jaar. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

6 dagen geleden
Recherche onderzoekt toedracht steekpartij

VLISSINGEN - In een woning in Vlissingen is woensdag aan het begin van de avond iemand gewond geraakt bij een steekpartij. Politieagenten hebben één persoon aangehouden als verdachte.

6 dagen geleden
‘Je moet tegen je eigen wil de prijzen laten stijgen’

VLISSINGEN - Met meerdere vestigingen in Vlissingen heeft bakker Peter Daane het in de huidige tijd niet makkelijk. De hoge kosten van grondstoffen treffen hem nu al, maar vooralsnog heeft hij gelukkig nog geen last van de stijgende energieprijzen. “Maar de spanning loopt wel op.”

1 week geleden