Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bakker Tullenaar stopt ermee

Bakker Tullenaar stopt ermee

VLISSINGEN - De bekende nachtbakker uit Vlissingen ‘bakkerij Tullenaar’ sluit na 38 jaar de deuren door de hoge kosten die niet meer zijn op te hoesten.

Half december sluit bakkerij Tullenaar definitief de deuren. Mede-eigenaar Tera Tullenaar vertelt: ‘’De energieprijs is de aanleiding dat wij dicht gaan. Op een gegeven moment moet je ook voor jezelf gaan kiezen, het is anders niet vol te houden. Wij gaan onze klanten niet 6 euro voor een brood laten betalen, er komt dan bijna niemand meer in onze winkel. Wij zullen nooit tegen de grote supermarkten op kunnen. Ze krijgen een steeds groter assortiment, die wij op een geven moment niet meer kunnen leveren, het is niet haalbaar. Men legt alles makkelijk in hun karretje en hoeven niet nog even langs de bakker. Hetzelfde geldt voor de groenteboer en slager. De supermarkten leven niet alleen op een broodje, het is zelfs lokkend. De kleine bedrijven zijn aan het verdwijnen. Wij laten onze prijzen zoals ze zijn, we willen het zo netjes afronden. Wij hopen erop dat de vaste klanten ons tot het laatste beetje toe nog steunen.”

Zonder steun van het kabinet zullen de kleine bedrijven het moeilijk houden en zullen er meer bakkers noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Als de kosten van de energie en grondstoffen blijven stijgen, moet ook de prijs van het brood omhoog. Hierdoor kan het zo hoog oplopen dat men niet meer langs de kleine bakkers gaat maar voor de grote supermarkten gaat.

Meer uit Vlissingen

Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

16 uur geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

18 uur geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

1 dag geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

2 dagen geleden
Gemeente houdt Wesley Sekewael in spanning

VLISSINGEN - Het is om moedeloos van te worden. Wesley Sekewael wacht al sinds november op een reactie van de gemeente over hoe er wordt aangekeken tegen de plannen voor de herbouw van de vliegtuigfabriek van Koninklijke Maatschappij de Schelde. "Met de provincie voeren we constructieve gesprekken maar de gemeente laat het een beetje afweten," verzucht Sekewael. "We weten nog altijd niet wat hun standpunt is."

2 dagen geleden
Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

3 dagen geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

5 dagen geleden