Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bakfiets helpt vrijwilliger Robin zwerfafval opruimen

Bakfiets helpt vrijwilliger Robin zwerfafval opruimen

KAPELLE - Robin Valentijn krijgt een bakfiets in bruikleen van de gemeente Kapelle om zwerfafval op te ruimen.

Kapellenaar Robin Valentijn ruimt sinds deze week vrijwillig twintig uur per week zwerfafval op in zijn gemeente en bij locaties van waterschap Scheldestromen en Staatsbosbeheer. "De afgelopen twee jaar heb ik als vrijwilliger bij de Stichting Landschapsbeheer Zeeland en het Fruitteeltmuseum in Kapelle gewerkt en kwam zo veel in het buitengebied", vertelt Valentijn, die blij is met de bakfiets. "Zo kom je erachter dat er veel rommel ligt. Via de Whiplash Stichting en Stichting Hoormij, kwam ik vele voorbeelden tegen van lotgenoten die zwerfafval opruimen in de natuur. Zo ontstond het idee om dit project op te zetten in het buitengebied van Kapelle."

Bewonersinitiatieven

Het uitlenen van de bakfiets past goed bij het beleid van de gemeente Kapelle om meer werk te maken van burgerparticipatie. 'Dat wil zeggen dat gemeentelijk beleid en de uitvoering daarvan vaker samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners tot stand komt', laat de gemeente weten. Kapelle stimuleert inwoners om zelf initiatieven te nemen voor de buurt en zwerfafval opruimen is een goed voorbeeld van een inwonersinitiatief. Inwoners met concrete plannen kunnen die indienen bij de gemeente via www.kapelle.nl/inwonersinitiatieven. 

Meer uit Reimerswaal

Knalfeest op Koningsdag bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle

KAPELLE - Bij Restaurant Café De Zwaan in Kapelle is het altijd gezellig. Ze hebben een mix van oud en nieuw, dus het voelt vertrouwd én modern.

17 uur geleden
Bizar ongeval: 15-jarige crasht auto en eindigt ondersteboven in Yerseke

YERSEKE - De auto die gisteren over de kop vloog in Yerseke werd door een 15-jarige jongen bestuurd. De puber raakte niet gewond bij het ongeval.

22 uur geleden
Boomgaarden staan in bloei; tijd voor wandel- en fietstochten

KRABBENDIJKE/KAPELLE - Zaterdag (13 april) vindt de derde editie plaats van de Bloesemwandeltocht vanuit Krabbendijke. Vanuit het Fruitteeltmuseum in Kapelle is er zaterdag een bloesemfietstocht. Een week later is dit museum het startpunt van een bloesemwandeltocht door boomgaarden in bloei.

1 dag geleden
Maaltijdvoorziening gaat door in Kapelle, alleen op andere manier

KAPELLE - Zorgorganisatie Cederhof stopt per 1 juli met de maaltijdvoorziening Tafeltje Dekje. 'We begrijpen dat dit bij de klanten van Tafeltje Dekje vragen en eventuele zorgen oproept', laat de gemeente Kapelle weten. 'Als gemeente vinden we het belangrijk een waardig alternatief te kunnen bieden aan onze inwoners. Daarvoor zijn diverse aanbieders in beeld.' 

2 dagen geleden
Open avond bij gemeentewerken in Kruiningen

KRUININGEN - Inwoners van Kruiningen en Hansweert zijn dinsdagavond (9 april) welkom bij de open avond van gemeentewerken in het gemeentehuis van Reimerswaal in Kruiningen. 

4 dagen geleden
Buurtbewoners maken Wemeldinge groener

WEMELDINGE - Bewoners van een deel van de Oosterscheldestraat in Wemeldinge hebben hard gewerkt om hun straat groener te maken.

6 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Emigratie

Emigratie is van alle tijden. Soms laten mensen zich leiden door de zucht naar avontuur, maar meestal worden ze ertoe gedwongen door onderdrukking of slechte leefomstandigheden. Ook Zuid-Beveland had daarmee te maken, met name in de negentiende eeuw. Zo zochten veel gereformeerden hun toevlucht in Amerika, omdat de hervormde kerk hen zag als tweederangsburgers. De meesten vestigden zich in Michigan, waar ze hun eigen gemeenten opbouwden. Het stadje 'Zeeland' getuigt nog van de herkomst van de eerste bewoners.

1 week geleden