Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Babyvoedingsproducent VS weer onderzocht om tekorten vorig jaar

Babyvoedingsproducent VS weer onderzocht om tekorten vorig jaar

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse concurrentietoezichthouder FTC is een nieuw onderzoek gestart naar producent van babyvoeding Abbott. Het onderzoek focust op de rol van Abbott bij een groot tekort aan babymelkpoeder in de Verenigde Staten vorig jaar. Daarbij kijkt FTC of er mogelijk prijsafspraken zijn gemaakt met andere fabrikanten om zo concurrentie moeilijker te maken.

De markt voor zuigelingenvoeding in de VS is al decennia in handen van een viertal bedrijven: Abbott Nutrition, Mead Johnson Nutrition, Nestlé en Perrigo. De fabriek van Abbott is goed voor de productie van 20 procent van alle babyvoeding van de VS, onder meer van Similac, een van de populairste merken van het land.

Zo’n 70 miljoen Similac-producten werden vorig jaar teruggeroepen, nadat twee baby’s waren overleden door mogelijk met bacteriën besmette voeding. Dat verergerde het al bestaande tekort dat was ontstaan door bevoorradingsproblemen vanwege de coronacrisis. Weliswaar voerden de concurrenten de productie op en versoepelde de Amerikaanse overheid de invoerregels, toch bleven veel schappen in de supermarkt leeg.

De FTC stelde vorig jaar al een onderzoek in naar de Amerikaanse markt voor zuigelingenvoeding in zijn geheel. Daartoe hadden verschillende politici aangedrongen, omdat zij dachten dat de marktconcentratie het tekort aan babyvoeding alleen maar kan verergeren. De resultaten van dat onderzoek worden dit voorjaar verwacht.

Meer uit Financieel

China verlaagt rentetarieven om economie te steunen

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese centrale bank heeft maandag twee belangrijke rentetarieven verlaagd om het kwakkelende herstel van de op een na grootste economie ter wereld aan te jagen. China kampt met een crisis in de vastgoedmarkt en afzwakkende consumentenuitgaven door de onzekere economische vooruitzichten. Door leningen goedkoper te maken hopen de beleidsmakers de bestedingen en investeringen te stimuleren.

27 minuten geleden
Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

1 uur geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

15 uur geleden
Vakbond Samsung plant manifestatie, onderhandelingen lopen nog

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De grootste vakbond van Samsung Electronics houdt maandag een manifestatie op het chipproductiecomplex ten zuiden van Seoul, ondanks lopende onderhandelingen. Naar verwachting komen zo'n 1500 mensen opdagen bij de protestmars, volgens een woordvoerder van de vakbond.

15 uur geleden
ECB-bestuurder: geen haast om over renteverlagingen te beslissen

CORK (ANP/BLOOMBERG) - Snelle actie van de Europese Centrale Bank (ECB) rond de rentetarieven is niet nodig, zegt ECB-bestuurder en Ierse centralebankpresident Gabriel Makhlouf. "Het is niet nodig om echt haast te maken met het nemen van beslissingen", zei hij tegen de krant Irish Examiner in een op zondag verschenen interview.

17 uur geleden
Xi belooft belastinghervorming in nieuwe plannen voor China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - President Xi Jinping belooft de steun voor lokale overheden te vergroten en het Chinese belastingstelsel te hervormen. Dat is onderdeel van nieuw gepresenteerde plannen voor de op een na grootste economie ter wereld.

18 uur geleden
Gat in Britse financiën dreigt bij loonsverhoging publieke sector

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Verenigd Koninkrijk krijgt mogelijk te maken met een gat in de financiën als de nieuwe Labour-regering instemt met loonsverhogingen die hoger zijn dan de inflatie voor miljoenen werkenden in de publieke sector, zoals leraren en verpleegkundigen. De nieuwe Britse minister van Financiën Rachel Reeves hintte erop dat ze overweegt die loonsverhogingen in te voeren, om stakingen te voorkomen.

19 uur geleden