Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Babbelaars actief in Krabbendijke: politie roept op alert te blijven

Babbelaars actief in Krabbendijke: politie roept op alert te blijven

KRABBENDIJKE - Diverse bejaarde bewoners in Kloetinge, Krabbendijke en Bruinisse kregen 'bezoek' van een babbelaar, een dief die oudere mensen via een babbeltruc probeert te bestelen. Zeker vijf ouderen zijn het slachtoffer geworden van een gemene nep CV-monteur. De politie roept ouderen op alert te blijven.

Een man deed zich voor als CV-monteur. Op die manier wist hij zich in bejaardenhuizen en -woningen met een smoes naar binnen te praten. De dief leidde de bejaarden af door hen bijvoorbeeld te vragen om de kraan even vast te houden. Vervolgens nam hij waardevolle spullen mee en verdween. Zeker vijf ouderen in Kloetinge, Krabbendijke en Bruinisse zijn op deze manier dierbare spullen kwijtgeraakt. 

Alert blijven
De politie roept ouderen op alert te zijn op deze praktijken. Daarnaast roepen zij mensen met oudere ouders op om met hen in gesprek te gaan over het fenomeen babbeltruc. Babbelaars weten zich onopvallend te verplaatsen doordat ze zich voordoen als mensen die je kunt verwachten in het normale straatbeeld. De politie vindt dan ook dat ouderen deze mensen om hun legitimatie mogen vragen. Daarnaast kunnen ze ook de organisatie of het bedrijf waar iemand van zegt te zijn bellen. 

Meer uit Reimerswaal

Subsidie voor cultuurprojecten Zeeuwse jongeren

KAPELLE/KRUININGEN - De provincie Zeeland kent zes projecten uit de Impuls Jongerencultuur subsidie toe. Projecten van Cine Zee, Nacht van de Nacht Middelburg, Royal Flush Vlissingen en Stringtogether krijgen samen in totaal 114.720 euro. 

2 uur geleden
Dijkversterking Hansweert levert nieuwe rotonde op

HANSWEERT - Het zat al langer in de planning, nu is het zover: een nieuwe rotonde in Hansweert aan de Boomdijk. 'Vanwege de dijkversterking is het noodzakelijk om een veilige rotonde te maken voor al het verkeer', laat het waterschap weten. In de week van 3 juni start de aanleg en die duurt naar verwachting zo'n twee maanden. De nieuwe rotonde komt te liggen op de huidige kruising van de Boomdijk met de Eendracht en de Kanaalstraat.

1 dag geleden
Tiende editie Toujours Kapelle geslaagd, expo 'WO2 in Kleur' nog te zien in dorpshuis

KAPELLE - Vorige week stond in het teken van de tiende Toujours Kapelle. De in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Franse soldaten werden op donderdag herdacht op de Franse begraafplaats; er waren de hele week activiteiten in en om oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle en op zaterdag werd door bijna vijfhonderd mensen de Franse Slag Mars gelopen. In dorpshuis De Vroone is de komende week nog de fototentoonstelling 'WO2 in Kleur' te zien.

1 dag geleden
Doortrapdag Wemeldinge: lang en veilig blijven fietsen

WEMELDINGE - Op woensdag 29 mei organiseert de gemeente Kapelle een doortrapdag in Wemeldinge. 'Deze dag organiseren we voor ouderen om zo lang en veilig mogelijk te kunnen blijven fietsen', laat de gemeente weten. 'De Doortrapdag vindt plaats in Gasterij Schoudee in Wemeldinge van 9.45 tot 15.00 uur. U kunt gratis meedoen. Het is belangrijk dat u uw eigen fiets meeneemt.'

2 dagen geleden
Groot herbestratingsproject in Wemeldinge Noord

WEMELDINGE - Dinsdag begint de herbestrating in het noordelijk deel van Wemeldinge. De komende maanden gaan in fases verschillende straten op de schop.

3 dagen geleden
Molentocht op Eerste Pinksterdag: 'Passie voor rijdend erfgoed leeft in Zeeland'

GOES - Al meer dan 34 jaar wordt op de derde zondag van mei de Molentocht gereden waarbij 300 oldtimers de mooiste routes van Zeeland verkennen. Dit jaar vindt het evenement plaats op eerste Pinksterdag. Gestart wordt vanaf Vliegveld Midden Zeeland en de finish is op de Grote Markt in Goes. Onderweg is er altijd een aantal tussenstops, dit jaar bij Rijtuig- en Meubelstoffeerderij C.J. Brouwer in 's-Heer Hendrikskinderen.

4 dagen geleden
Kunstmarkt en Schildersdag in kerktuin Kapelle

KAPELLE - Kapelle Cultureel sluit vandaag traditiegetrouw het evenementenseizoen af met de jaarlijkse Kunstmarkt & Schildersdag.

4 dagen geleden