Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baas Qatar Airways haalt weer uit naar Airbus

Baas Qatar Airways haalt weer uit naar Airbus

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - Qatar Airways koopt mogelijk geen vliegtuigen meer van de Europese fabrikant Airbus. Daarvoor waarschuwt topman Akbar Al Baker van de maatschappij uit de golfregio. Hij sprak van een "ernstige kwestie" waardoor de verhoudingen zijn verstoord, maar gaf geen details.

"We hebben een ernstig probleem met Airbus en dat we moeten oplossen. Als we daartoe niet in staat zijn, zullen we weigeren om nog vliegtuigen van hen af te nemen," zei hij in een interview met Bloomberg TV. Verder wees Al Baker erop dat de kwestie ook voor veel "stress" kan zorgen in de relatie tussen Airbus en British Airways-moeder IAG, LatAm en andere luchtvaartmaatschappijen waarin Qatar Airways een aandeel heeft.

De waarschuwing komt een paar dagen nadat de topman van Qatar Airways kritiek uitte op de superjumbo A380 van Airbus, die in de ogen van Al Baker te duur en inefficiënt is. Zijn ontevredenheid over dat vliegtuig zou niet het onderwerp zijn van het laatste geschil.

Verder sprak Al Baker ook over de kwestie Ryanair dat door Belarussische autoriteiten werd gedwongen tot een noodlanding om een dissident van boord te halen. Volgens Al Baker had dit nooit mogen gebeuren omdat het een precedent zou kunnen scheppen. Maar anders dan Europese maatschappijen zal Qatar Airways het Belarussische luchtruim niet mijden.

Meer uit Financieel

Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

7 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

9 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

10 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

11 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

12 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

20 uur geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

23 uur geleden