Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baas Qatar Airways haalt weer uit naar Airbus

Baas Qatar Airways haalt weer uit naar Airbus

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - Qatar Airways koopt mogelijk geen vliegtuigen meer van de Europese fabrikant Airbus. Daarvoor waarschuwt topman Akbar Al Baker van de maatschappij uit de golfregio. Hij sprak van een "ernstige kwestie" waardoor de verhoudingen zijn verstoord, maar gaf geen details.

"We hebben een ernstig probleem met Airbus en dat we moeten oplossen. Als we daartoe niet in staat zijn, zullen we weigeren om nog vliegtuigen van hen af te nemen," zei hij in een interview met Bloomberg TV. Verder wees Al Baker erop dat de kwestie ook voor veel "stress" kan zorgen in de relatie tussen Airbus en British Airways-moeder IAG, LatAm en andere luchtvaartmaatschappijen waarin Qatar Airways een aandeel heeft.

De waarschuwing komt een paar dagen nadat de topman van Qatar Airways kritiek uitte op de superjumbo A380 van Airbus, die in de ogen van Al Baker te duur en inefficiënt is. Zijn ontevredenheid over dat vliegtuig zou niet het onderwerp zijn van het laatste geschil.

Verder sprak Al Baker ook over de kwestie Ryanair dat door Belarussische autoriteiten werd gedwongen tot een noodlanding om een dissident van boord te halen. Volgens Al Baker had dit nooit mogen gebeuren omdat het een precedent zou kunnen scheppen. Maar anders dan Europese maatschappijen zal Qatar Airways het Belarussische luchtruim niet mijden.

Meer uit Financieel

Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

16 minuten geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

2 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

6 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

6 uur geleden
Topvrouw Marjan van Loon neemt afscheid bij Shell Nederland

DEN HAAG (ANP) - Topvrouw Marjan van Loon neemt na zeven jaar afscheid als hoogste baas bij Shell Nederland. Haar functie wordt per 1 april overgenomen door Frans Everts, die al 33 jaar werkt voor Shell in uiteenlopende rollen over de hele wereld.

9 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

12 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

12 uur geleden