Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baarland herdenkt bevrijding met burgemeester en kinderburgemeester

Baarland herdenkt bevrijding met burgemeester en kinderburgemeester

BAARLAND - De gemeente Borsele herdenkt donderdagmiddag met andere belangstellenden de strijd die geleverd is voor de bevrijding van Zuid-Beveland.

Iedereen is welkom bij de plechtigheid. Tussen 14.45 en 14.55 uur is het verzamelen bij strandbrasserie de Landing aan de zeedijk in Baarland. Van daaruit loopt het gezelschap naar het monument, onder muzikale begeleiding van de heren Velkers en Oosthoek.

Witte rozen

De herdenking start om 15.00 uur bij het monument aan de zeedijk. De Borselse burgemeester Gerben Dijksterhuis en kinderburgemeester Ayden Courtin houden een toespraak. Na twee minuten stilte speelt Fenna Schuur ‘Blijf bij mij, Heer’. Het gemeentebestuur van Borsele legt daarna een krans. Vervolgens krijgen andere aanwezigen de gelegenheid om bloemen of kransen neer te leggen. Kinderburgemeester Ayden nodigt basisschoolkinderen uit om ook te herdenken. Speciaal voor kinderen zijn witte rozen beschikbaar. Na afloop is er gelegenheid om bij strandbrasserie de Landing een kop koffie te drinken.

Meer uit Beveland

Scooterrijdster valt tegen ruit bij voordeur in Goes

GOES - Een scooterrijdster is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht nadat zij tegen een ruit in de voordeur van een woning in Goes was gevallen.

9 uur geleden
Veere legt plan voor Neeltje Jans ter inzage

NEELTJE JANS - Met het oog op de nieuwe Omgevingswet heeft de gemeente Veere dinsdag het plan voor Neeltje Jans zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden het plan inzien en erop reageren.

12 uur geleden
Esprit vraagt faillissement aan voor kledingwinkels in Nederland

GOES - Modeketen Esprit heeft faillissement aangevraagd voor haar Nederlandse activiteiten, inclusief de winkels. 

13 uur geleden
Motorrijder gewond bij ongeluk Assenburgweg Borssele

BORSSELE - Een motorrijder is dinsdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Assenburgweg in Borssele. Van ernstig letsel bleek geen sprake te zijn. De motor is weggetakeld.

13 uur geleden
Goes verwelkomt 40.000e inwoner: baby Bobbi

GOES - Burgemeester Cees van den Bos heette maandag de 40.000e inwoner van de gemeente Goes welkom: Bobbi Pahlad van Tiggelhoven. Zij is op 2 juni geboren.

1 dag geleden
Tweede JARO stratenmijl Goes-Zuid vindt plaats op 3 augustus

GOES - Op zaterdag 3 augustus houdt de Goese hardloopliefhebber Jan Roose een hardloopwedstrijd op de skeelerbaan in Goes-Zuid. Deze wedstrijd gaat over 1 Engelse mijl oftewel 1609,35 meter. 'Op deze baan is dat ongeveer 4,5 rondes en aangezien er op asfalt wordt gelopen, is het een wegwedstrijd en kunnen er records verbeterd of gevestigd worden', laat Roose weten.

1 dag geleden
Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

1 dag geleden