Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

AZ heeft De Wit en Odgaard terug voor duel met Apollon Limassol

AZ heeft De Wit en Odgaard terug voor duel met Apollon Limassol

ALKMAAR (ANP) - AZ-coach Pascal Jansen kan in de wedstrijd tegen Apollon Limassol in de Conference League een beroep doen op Dani de Wit. De middenvelder raakte licht geblesseerd in het duel met FC Groningen van zaterdag, maar de blessure viel mee. Hij trainde woensdag al weer mee met de groep.

Ook Jens Odgaard en Mees de Wit, die ontbraken in de wedstrijd tegen Groningen, zijn weer hersteld en inzetbaar, liet de coach weten. Vangelis Pavlidis en Håkon Evjen die langdurig geblesseerd zijn, zijn er nog niet bij. Volgens de coach gaat het heel goed met Håkon en Vangelis. "Ze maken hele grote sprongen, dus laten we hopen dat zich dat doorzet zodat zij snel weer aansluiten."

De Alkmaarders hebben 6 punten na twee zeges in de groepsfase tegen Dnipro-1 en FC Vaduz. De club van Cyprus heeft 1 punt. Verdediger Pantelis Hatzidiakos verwacht desondanks een sterke tegenstander. "Het is een voetballende tegenstander. Ze zijn misschien wel onderuitgegaan tegen Dnipro, maar dat zegt niks. Morgen beginnen we met 0-0 en is het aan ons scherp te starten."

Nog beter

Dat de Alkmaarders in de Eredivisie als enige nog ongeslagen zijn en aan kop gaan, zegt de Griekse voetballer ook niet zo veel voor deze wedstrijd. "We kijken elke keer van wedstrijd naar wedstrijd", zegt Hatzidiakos. "We zijn heel kritisch op onszelf. De enige die ons kan afstoppen zijn wijzelf. Wij zijn nooit tevreden. We willen steeds beter. Het seizoen is nog lang en we hebben er nu niks aan dat we bovenaan staan in de Eredivisie of de groep van de Conference League."

Hatzidiakos vindt dan ook dat de ploeg nog beter kan. "Een groot deel van de kern is intact gebleven ten opzichte van vorig jaar. Je ziet dat veel spelers groeien. Het zijn wel mooie statistieken, maar we hebben nog niks bereikt. Ik ben persoonlijk niet tevreden en ook als ik met de groep of met de trainer spreek willen we allemaal beter worden."

De wedstrijd in de Conference League begint donderdag om 21.00 uur in Alkmaar.

Meer uit Voetbal

Ook directeur Ten Berge vertrekt bij hekkensluiter FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Ook directeur Frans ten Berge vertrekt bij FC Volendam. De Amsterdammer heeft zelf besloten na dit seizoen te stoppen. Hij blijft de hekkensluiter van de Eredivisie wel ondersteunen tot er een opvolger is gevonden. Ten Berge begon januari vorig jaar in de directie van Volendam.

53 minuten geleden
Ajax mist Henderson, Brobbey, Berghuis, Kaplan en Sutalo in Zwolle

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson mist de komende drie wedstrijden van Ajax tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. "Hij heeft een terugslag gekregen bij het Engelse nationale elftal", vertelde trainer John van 't Schip op een persconferentie. "Hij revalideert nu in Engeland en mist onze komende drie duels."

1 uur geleden
Van 't Schip stopt aan einde seizoen als hoofdtrainer van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer en stopt aan het einde van de competitie. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle.

2 uur geleden
Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch neemt afscheid van zijn vijf Amerikaanse aandeelhouders. De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie had al langer problemen met de investeerders, die in 2021 instapten toen de club het financieel moeilijk had. Omdat Den Bosch niet het vertrouwen had dat de situatie zou verbeteren, was de club al op zoek naar een oplossing.

4 uur geleden
Verdediger Horemans verlaat Excelsior en tekent bij FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - Siebe Horemans verruilt Excelsior na dit seizoen transfervrij voor FC Utrecht. Dat hebben de Rotterdammers bekendgemaakt. De 25-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in de Domstad. Bij Excelsior is de Belg nu bezig aan zijn zesde seizoen.

4 uur geleden
Ajax verlaat Champions League volgens Grant 'met opgeheven hoofd'

LONDEN (ANP) - Ajax verlaat de Champions League met opgeheven hoofd door de 1-1 bij Chelsea, vindt doelpuntenmaakster Chasity Grant. "We hebben best goed gespeeld en hebben laten zien dat we hebben geleerd van vorige week. Dat was een van de doelen", aldus de voor Oranje opgeroepen aanvalster, die daarmee ook nog even terugkeek op de 3-0-thuisnederlaag uit het heenduel van de kwartfinales.

14 uur geleden
Ajax-vrouwen verrichten geen wonder bij Chelsea en liggen uit CL

LONDEN (ANP) - Het verrassend lange Champions League-seizoen van de voetbalsters van Ajax zit er definitief op. Na de 3-0-thuisnederlaag tegen Chelsea van vorige week leek het bereiken van de halve finales al een onmogelijke opgave, en dat bleek op Stamford Bridge ook het geval. De Amsterdammers hadden tegen het op meerdere plekken gewijzigde Chelsea wel kansen op de zege, maar de return eindigde in een gelijkspel: 1-1.

15 uur geleden