Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Award Zeeuws familiebedrijf van het jaar is na twee jaar weer terug!

Award Zeeuws familiebedrijf van het jaar is na twee jaar weer terug!

THOLEN - Dit jaar keert de award voor Zeeuwse familiebedrijven terug. Na een afwezigheid van twee jaar, in verband met de Corona maatregelen, keert men dit jaar weer terug met een volledig live event. De award zal dit jaar voor de zevende keer worden uitgereikt en wordt gehouden in de Stadsschouwburg Middelburg op donderdag 19 mei. De award is in het leven geroepen om Zeeuwse Familiebedrijven in het zonnetje te zetten. Het Thoolse familiebedrijf Wilthagen won de laatste editie.

Het thema van dit jaar is “veerkracht”. De familiebedrijven worden beoordeeld op hoe zij de afgelopen jaren veerkracht hebben getoond en nog sterker uit de crisis zijn gekomen. Maar ook veerkracht van familiebedrijven die zich gedurende langere periode meerdere malen opnieuw hebben uitgevonden en daardoor hun bestaansrecht hebben behouden.

Jury

Dit jaar bestaat de selectiejury uit Jo-Annes de Bat (Gedeputeerde bij Provincie Zeeland), John Dane (Voorzitter College van Bestuur President Executive Board at HZ University of Applied Sciences) en een voormalig manager bij een Zeeuws familiebedrijf en Frank Wilthagen (winnaar familiebedrijf van het jaar 2019).

Nomineren en aanwezig zijn bij de uitreiking

Familiebedrijven kunnen zichzelf nomineren of worden genomineerd. Iedereen mag een familiebedrijf aandragen en zij ontvangen een aanvullende vragenlijst. Het Zeeuws familiebedrijf van het jaar is bij uitstek de avond om te netwerken met andere familiebedrijven en geïnteresseerden. Meer informatie, iemand nomineren of je aanmelden voor de uitreiking kan via: www.zeelandbusiness.nl/zeeuwsfamiliebedrijfvanhetjaar

Zevende uitreiking
De award kent een mooie historie van finalisten en winnaars met bekende familiebedrijven zoals Bouwbedrijf Fraanje, Paree, Omoda, Sinkegroep, TMC wonen en Wilthagen.

Meer uit Tholen

Het pijnverhaal van Anita van Zielst: 'Wanhoop niet, wanhoop nooit'

(Advertorial) - Medio oktober 2023 zat ik zomaar wat te scrollen op Facebook, toen ik een bericht voorbij zag komen over een multidisciplinaire behandeling van chronische pijnklachten. En over het aanpakken van het probleem bij de bron, in plaats van alleen het wegpoetsen van de klachten. Vervolgens las ik: "En dat doen we bij Ayo Care net een tikkie anders dan je gewend bent."

14 minuten geleden
Scooterrijder gewond naar ziekenhuis na botsing met auto in Poortvliet

POORTVLIET - Een scooterrijder is gisteravond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Paasdijkweg met de Paasdijkstraat in Poortvliet. De scooter werd in de omgeving gestald en het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

5 uur geleden
Sporten en geloof: Athletes in Action terug van weggeweest [FOTOALBUM]

THOLEN - Na zes jaar van afwezigheid was het afgelopen week weer tijd voor Athletes in Action (AIA). Georganiseerd door een negen koppige vriendengroep konden kinderen een week lang sporten op de Oesterputten. De organisatie Athletes in Action gebruikt sport als verbintenis om het evangelie van Jezus Christus te verspreiden. "Met elke dag een opkomst van meer dan veertig kinderen tijdens het dagprogramma en twintig tijdens het avondprogramma voor de oudere jeugd kijken we terug op een geslaagde week", aldus Marieke Priem, een van de organisatoren. 

1 dag geleden
Vrouwenvereniging Sint Philipsland viert 90-jarig bestaan met American Party

SINT PHILIPSLAND - In 1930 werd in Den Haag de landelijke Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen opgericht. Vier jaar later werd de Fluplandse afdeling ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het doel van de bond was het creëren en onderhouden van lokale, regionale en landelijke netwerken van vrouwen met een gemeenschappelijke interesse om de leefomgeving te verbeteren. De kernwaarden verbinding, zingeving en ontwikkeling staan centraal. Later werd de naam veranderd in Vrouwen van Nu, met modernere inzichten en idealen. 

1 dag geleden
Eerste Nederlandse walviskalfje gespot in de Oosterschelde

THOLEN - Afgelopen weekend is het eerste Nederlandse walviskalfje van deze zomer gespot. Het jonge zeezoogdiertje zwemt in de Oosterschelde en heeft de naam Loretta gekregen, vernoemd naar presentatrice en dierenvriend Loretta Schrijver.

2 dagen geleden
Airco en een in hoogte verstelbaar bed voor StaVoord6Huis dankzij Roparungift

SINT-ANNALAND - Negenduizend vijfhonderdzes euro; dat is het bedrag wat het StaVoord6Huis in ontvangst heeft mogen nemen van Stichting Roparun. Het bedrag zal worden ingezet voor een airco-installatie en een in hoogte verstelbaar bed voor de gast. Hoewel de gift afkomstig is van Stichting Roparun, was het de eer aan Rob de Jonge van het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren om de cheque uit te reiken. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel bij Fancy Roeken: Van militair tot MFC de Biezen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij 's nachts van wakker? In 'Aan de keukentafel met...' gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Fancy Roeken van MFC de Biezen.

3 dagen geleden