Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avondvierdaagse Kika- KWF Walk & Run gaat door

Avondvierdaagse Kika- KWF Walk & Run gaat door

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse KiKa-KWF Walk & Run houdt volgende week de ‘Heinkenszandse’ avondvierdaagse. ‘Omdat we dit jaar minder vrijwilligers hebben en normaal gesproken al begin januari beginnen met de organisatie, zetten we alle zeilen bij om alles rond te krijgen’, aldus de organisatie, die nog wel vrijwilligers kan gebruiken. 

Er kan vanaf maandag de hele week alleen gewandeld worden. Op woensdag is er geen kidsrun en geen run. 

Kinderen van de Heinkenszandse basisscholen starten vanaf school, zodat er zoveel mogelijk in bubbels kan worden gelopen. Voor de kinderen die niet op de Heinkenszandse scholen zitten en voor andere deelnemers is de start bij de Stenge. Er wordt tussen 18.00 en 18.30 uur gestart, zodat de start verspreid is. Nadat de tocht gelopen is kan het gestempelde deelnamekaartje buiten bij de Stenge in een bus worden gegooid.

Er kan alleen via de website worden ingeschreven. Voor de schoolkinderen sluit de inschrijving op vrijdag 1 april om 22.00 uur. Er worden geen sponsorbijdragen opgehaald. Er is geen herdenking op maandag en geen grote afsluiting op vrijdag. ‘Dit alles om te voorkomen dat er veel deelnemers kort op elkaar lopen.’ 

Er zijn routes van 5 en 10 kilometer die door pijlen zijn uitgezet voor de schoolkinderen. ‘Wil je 15 kilometer lopen dan kun je de 5 en 10 kilometer samen lopen. Er kan ook per dag worden ingeschreven.’ Wat wel blijft, is elke dag een traktatie onderweg. ‘En op vrijdag, in het kader van “Borsele drinkt water”, een speciale traktatie! Er zijn ook diverse andere acties in de avondvierdaagseweek.’

Rolstoeldriedaagse

De rolstoeldriedaagse is uitgesteld tot 31 mei tot en met 2 juni. Dit is de week van de landelijke avondvierdaagse. ‘We hopen dan eindelijk weer eens op stap te kunnen met de mensen van de kleinschalige woningen en andere locaties.’ 

De organisatie gaat ervanuit in 2023 weer een complete Walk & Run te kunnen organiseren. ‘Met hopelijk ook een hogere opbrengst voor KiKa en KWF Kankerbestrijding dan dat het dit jaar zal zijn. Vind je het leuk om ons te komen helpen? Meld je dan aan bij onze organisatie, als vrijwilliger of bestuurslid.’ Kijk voor meer informatie op www.heinkenszandsewalkandrun.nl of mail naar: [email protected].

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

12 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

13 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

1 dag geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden