Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avondvierdaagse Kika- KWF Walk & Run gaat door

Avondvierdaagse Kika- KWF Walk & Run gaat door

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse KiKa-KWF Walk & Run houdt volgende week de ‘Heinkenszandse’ avondvierdaagse. ‘Omdat we dit jaar minder vrijwilligers hebben en normaal gesproken al begin januari beginnen met de organisatie, zetten we alle zeilen bij om alles rond te krijgen’, aldus de organisatie, die nog wel vrijwilligers kan gebruiken. 

Er kan vanaf maandag de hele week alleen gewandeld worden. Op woensdag is er geen kidsrun en geen run. 

Kinderen van de Heinkenszandse basisscholen starten vanaf school, zodat er zoveel mogelijk in bubbels kan worden gelopen. Voor de kinderen die niet op de Heinkenszandse scholen zitten en voor andere deelnemers is de start bij de Stenge. Er wordt tussen 18.00 en 18.30 uur gestart, zodat de start verspreid is. Nadat de tocht gelopen is kan het gestempelde deelnamekaartje buiten bij de Stenge in een bus worden gegooid.

Er kan alleen via de website worden ingeschreven. Voor de schoolkinderen sluit de inschrijving op vrijdag 1 april om 22.00 uur. Er worden geen sponsorbijdragen opgehaald. Er is geen herdenking op maandag en geen grote afsluiting op vrijdag. ‘Dit alles om te voorkomen dat er veel deelnemers kort op elkaar lopen.’ 

Er zijn routes van 5 en 10 kilometer die door pijlen zijn uitgezet voor de schoolkinderen. ‘Wil je 15 kilometer lopen dan kun je de 5 en 10 kilometer samen lopen. Er kan ook per dag worden ingeschreven.’ Wat wel blijft, is elke dag een traktatie onderweg. ‘En op vrijdag, in het kader van “Borsele drinkt water”, een speciale traktatie! Er zijn ook diverse andere acties in de avondvierdaagseweek.’

Rolstoeldriedaagse

De rolstoeldriedaagse is uitgesteld tot 31 mei tot en met 2 juni. Dit is de week van de landelijke avondvierdaagse. ‘We hopen dan eindelijk weer eens op stap te kunnen met de mensen van de kleinschalige woningen en andere locaties.’ 

De organisatie gaat ervanuit in 2023 weer een complete Walk & Run te kunnen organiseren. ‘Met hopelijk ook een hogere opbrengst voor KiKa en KWF Kankerbestrijding dan dat het dit jaar zal zijn. Vind je het leuk om ons te komen helpen? Meld je dan aan bij onze organisatie, als vrijwilliger of bestuurslid.’ Kijk voor meer informatie op www.heinkenszandsewalkandrun.nl of mail naar: [email protected]

Meer uit Beveland

Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

3 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

7 uur geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

7 uur geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

8 uur geleden
Banenmarkt 'Werken in Zeeland' in theater de Mythe in Goes

GOES - Theater de Mythe in Goes is donderdag omgetoverd tot de gratis toegankelijke banenmarkt ‘Werken in Zeeland’. Van 10.00 tot 15.00 uur is dit dé plek om de Zeeuwse arbeidsmarkt te ontdekken en in contact te komen met toonaangevende werkgevers. Een recordaantal van 55 bedrijven presenteert zich hier. 

12 uur geleden
Burgemeester na bezoek bouw kerncentrale Engeland: 'Heeft weg voor Borsele verhelderd'

HEINKENSZAND - Daags na zijn bezoek aan de bouwlocatie van een nieuwe kerncentrale in zuidwest-Engeland zijn nog niet alle indrukken en opgedane informatie bezonken bij burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Hij kan wel zeggen terug te kijken op een nuttig bezoek, in voorbereiding op de mogelijke komst van twee nieuwe kerncentrales bij Borssele. Bij het Britse plaatsje Cannington is in 2018 de bouw van een kerncentrale gestart. “Dat zou ons voorland kunnen zijn”, vertelt Dijksterhuis. “Al is de situatie niet één op één te vergelijken, het was goed om daar te zien wat de effecten van de bouw zijn en waarmee we allemaal rekening moeten houden voor ons voorwaardenpakket.”

1 dag geleden
Vrouw rijdt met auto tegen boom en belandt in greppel Kortgene

KORTGENE - Een automobiliste is dinsdagavond met haar voertuig van de Oudedijk bij Kortgene gereden en in een greppel tot stilstand gekomen.

1 dag geleden