Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Avond3daagse Poortvliet weer van start: 'Fijn dat er iets georganiseerd wordt op het dorp'

Avond3daagse Poortvliet weer van start: 'Fijn dat er iets georganiseerd wordt op het dorp'

POORTVLIET – De wandel3daagse in Poortvliet kon na een aantal jaar eindelijk weer doorgaan. In 2019 vond het wandelevenement voor het laatst plaats; vanaf 2020 gooide corona roet in het eten. Dit jaar kon eindelijk de achttiende editie van de avond3daagse worden gelopen. Jong en oud ging enthousiast aan de wandel. Ondanks het wisselvallige weer waren er deze editie toch nog ruim 80 enthousiaste deelnemers.

Rond 18.00 uur woensdagavond druppelden de eerste deelnemers binnen. Angelique Verbrugge en Mirna Rijstenbil zaten klaar in de kantine van voetbalvereniging SPS. Zij ontvingen de deelnemers, stempelden de kaart af, deelden de routes uit en wensten de deelnemers veel succes. 

Angelique helpt al een aantal jaar bij de wandel3daagse, ze is hier een beetje ingerold door haar moeder. Haar moeder is namelijk al vele jaren betrokken bij de organisatie van de wandel3daagse van WOP. Voor Mirna is het de eerste keer, maar ze is enthousiast. “Het aantal deelnemers valt wel tegen ten opzichte van de voorgaande edities”, aldus Mirna. “Voor corona was de opkomst stukken groter, maar ook het wisselvallige weer zal hier zeker een rol in spelen.”

Ook dit jaar kon er weer gekozen worden voor de 5 of de 10 kilometerroute. Mirna vertelt: “Ongeveer tweederde van de deelnemers heeft gekozen voor de 5 kilometer. Eénderde van de deelnemers waagde zich aan de 10 kilometer.” Angelique vult aan: “De deelnemers van de 10 kilometer lopen er zo’n 2 uurtjes over.” 


 Foto: Angela van Oudenaarde

Deelnemers
Twee deelnemers van de wandel3daagse vertellen dat ze altijd deelnemen als er iets op het dorp georganiseerd wordt. “Het is fijn dat er iets georganiseerd wordt op het dorp en we willen hier dan ook graag bij zijn. We zijn blij dat mensen zich hiervoor inzetten. Naast de WOP is er een actieve activiteitencommissie op Poortvliet, zoals het oranjecomité.” Ze zijn blij en dankbaar dat dit er is. “Het houdt het dorp levendig.”

Thiago, 11 jaar, loopt samen met zijn zusje en zijn ouders voor de tweede keer mee. “Dit jaar loop ik de 10 kilometer, samen met mijn moeder. Mijn vader en mijn zusje gaan voor de 5 kilometer”, aldus Thiago. Voordat hij van start gaat, speelt hij nog even een potje tafelvoetbal in de kantine van SPS. Thiago heeft niet geoefend met wandelen, maar hij is sportief; hij zit op voetbal.

Alle drie de avonden werd er onderweg voor een versnapering gezorgd voor de deelnemers. Donderdagavond worden de deelnemers op een feestelijke manier onthaald door muziekvereniging Concordia. De deelnemers ontvangen een medaille en de jongste en oudste deelnemer krijgen een kleine attentie. 


 Foto: Angela van Oudenaarde

Meer uit Tholen

Dominee Henk Poot geeft studiebijeenkomsten in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Spreker ds. Henk Poot houdt op maandag 13 en 27 mei namens Stichting Christenen voor Israël een studiebijeenkomst in Sint-Annaland. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Intocht naar aanleiding van de Romeinenbrief.

10 uur geleden
Zeilboot in de problemen bij Tholen

THOLEN - De Mistral is vrijdagmorgen ingezet voor een zeilboot in de problemen met de sluizen bij Tholen. Er bleek een lekkage aan boord te zijn.

11 uur geleden
Thoolse lezersfoto van de week: 'De koeien gaan in bad'

THOLEN - Elke week prijkt er op de ontspanningspagina van de wekelijkse Thoolse Bode een lezersfoto. Dit keer was het de foto van Cees van 't Hof die de spotlight mocht vangen.

14 uur geleden
Oplichter met babbeltruc actief in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Afgelopen week is er een poging gedaan tot een babbeltruc bij een woning in Sint Annaland. 

1 dag geleden
Zomers weer slaat om: Vanavond code geel vanwege onweer en hagel

ZEELAND - Donderdag gaat rustig en zonnig van start, maar vanavond geldt code geel in Zeeland. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien en hagel. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 21.00 uur. 

1 dag geleden
Woning in Poortvliet gesloten na vondst enorme hoeveelheid drugs

POORTVLIET - Een woning aan het Kerkplein in Poortvliet moet vanwege een drugsvondst zes maanden lang gesloten blijven. Zo heeft burgemeester Marleen Sijbers vandaag besloten. In de woning werd op 22 maart een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen na een inval van de politie.

2 dagen geleden
Programma dodenherdenkingen in Sint Philipsland en Tholen

SINT PHILIPSLAND/THOLEN - Op zaterdag 4 mei worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en latere oorlogs- of vredesoperaties herdacht in Sint Philipsland en Tholen. Alle inwoners van de gemeente Tholen worden uitgenodigd voor deze herdenkingsbijeenkomsten.

2 dagen geleden