Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Automobilist gepakt voor agressief rijgedrag en verlaten plaats na ongeval

Automobilist gepakt voor agressief rijgedrag en verlaten plaats na ongeval

KOUDEKERKE - Mede dankzij de hulp van burgers heeft de politie een automobilist aangehouden die ervan verdacht wordt zondagavond verschillende verkeersovertredingen te hebben gepleegd. Ook ging hij er na een ongeval vandoor.

Rond 19.50 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de Verlengde Dishoekseweg en de Kaapduinseweg. De bestuurder van een auto had de macht over het stuur verloren en was uit de bocht gevlogen. Het voertuig was tegen een boom beland, welke compleet was afgebroken. Op het moment dat de politie arriveerde, was de bestuurder niet meer aanwezig.

Na politieonderzoek bleek dat de automobilist voor het ongeval door de Kaapduinseweg was gescheurd. Hij reed hierbij  rakelings langs bosschages, mensen en terrassen. Een alerte getuige filmde deze zeer gevaarlijk autorit en appte het filmpje naar een wijkagent: Dankzij enkele toeristen, die op een terras van een horecagelegenheid zaten, is de zaak opgelost. De bestuurder, een 29-jarige man uit Vlissingen, kon worden achterhaald en is maandagmorgen op het politiebureau verhoord. Zijn rijbewijs is ingenomen. De auto is door een bergingsbedrijf getakeld. Tegen de Vlissinger wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer uit Middelburg

Kunstenaar Zeus Hoenderop geeft signaal af met performance 'Met pek en veren'

MIDDELBURG - Op donderdagmiddag 18 april 2024 vond op het Abdijplein in Middelburg, voor het provinciehuis, de performance 'Met pek en veren' plaats van kunstenaar Zeus Hoenderop. Met deze performance wilde Hoenderop een signaal afgeven aan het provinciaal cultuurbeleid en hoe de effecten daarvan doorwerken op de individuele kunstenaar en bij kunstinstellingen.

9 uur geleden
Middelburger Johan Murre voltooit zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws

MIDDELBURG - De Bijbel, het Oude Testament, lezen in de oorspronkelijke taal? In Zeeland gebeurt dit volop. Veel Zeeuwen willen weten wat er echt in de Bijbel staat. Middelburger Johan Murre stond aan de wieg van veel cursussen Bijbels Hebreeuws. Hij gaf ze jarenlang zelf; inmiddels doen zijn gevorderde leerlingen dit. Op het Middelburgse Bijbelevent op 31 mei verschijnt zijn Lexicon Bijbels Hebreeuws, het ideale woordenboek voor de bijbelliefhebber. Een eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Eduard Smit, wethouder cultuur van Middelburg. Ook de nieuwe Naardense Bijbel wordt gepresenteerd en er is een orgelconcert met koorzang.

10 uur geleden
Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

13 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

13 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

13 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

14 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

15 uur geleden