Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Automobilist blijkt van alles op zijn kerfstok te hebben

Automobilist blijkt van alles op zijn kerfstok te hebben

WAARDE - Op de snelweg A58 bij Waarde controleerde de politie maandag rond 22.15 uur een auto en de bestuurder, een 46-jarige Roosendaler, beging meerdere overtredingen. ‘Hij kon zich niet legitimeren, had geen geldig rijbewijs, bleek nog een openstaande boete te moeten betalen en reed onder invloed van amfetamine’, laat de politie dinsdag weten.

De politie zette de auto bij een tankstation aan de kant van de weg. In gesprek met de bestuurder kreeg de agent het vermoeden dat de man onder invloed was van drugs. ‘De speekseltest sloeg positief uit op het gebruik van amfetamine. De bestuurder bleek ook nog een gebruikershoeveelheid van deze drugs op zak te hebben. Dat is vernietigd.’

Bij controle van de papieren van de automobilist bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. ‘Ook kon de man zich op geen enkele manier legitimeren. Voor die feiten is hij bekeurd. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, zodat kon worden aangetoond dat hij was wie hij zei dat hij was. Daar bleek er nog een boete van 240 euro van hem open te staan. Die heeft hij meteen betaald.’

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Er is een bloedmonster van hem afgenomen door een arts. Dat wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Vanwege het rijden onder invloed kreeg hij een rijverbod van 24 uur. De auto is op last van de officier van justitie buiten gebruik gesteld vanwege andere niet betaalde boetes. ‘In zijn auto is ook inbrekersgereedschap aangetroffen. Dat is in beslag genomen en wordt vernietigd. Ook hiervoor krijgt de man een bekeuring. In de Algemene Plaatselijke Verordening staat namelijk dat je dit niet bij je mag hebben in de voor de nachtrust bestemde tijd.’

Meer uit Reimerswaal

Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

20 uur geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

20 uur geleden
Vier de vakantie met spel archery tag in Yerseke

YERSEKE - Dinsdag (23 april) kunnen kinderen in Yerseke het spel archery tag spelen.

1 dag geleden
Dronken automobilist belandt in de berm na eenzijdig ongeluk op de A58

KAPELLE - Een dronken automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag van de weg geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de A58. Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De man heeft een tijdelijk rijverbod opgelegd gekregen.

1 dag geleden
Op zoek naar Jacobus Pieter Griep uit Yerseke

YERSEKE - Henk Goedbloed is op zoek naar nakomelingen van Jacobus Pieter Griep en zijn vrouw Santje. 

2 dagen geleden
Personenauto raakt van de weg op de A58 vlakbij afrit Rilland: Eén gewonde

RILLAND- Op de A58, vlakbij afrit Rilland, is zaterdagmorgen een personenauto van de weg geraakt. Dit gebeurde op de rechter rijbaan richting Vlissingen. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. Eén persoon raakte bij het ongeval gewond. Hoe het kwam dat de auto van de weg raakte is onbekend. 

2 dagen geleden
Rilland actief in verduurzamen woningen

RILLAND - Een duurzamer Rilland, dat is waar Energiecoöperatie 4411 voor staat. Op dit moment is de coöperatie druk bezig met het project met energiecoaches, zoals dat ook in andere gemeenten gebeurt. Daarbij krijgen woningeigenaren in het postcodegebied advies over het verduurzamen van hun woning. 

3 dagen geleden