Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Auto belandt in sloot bij botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke

Auto belandt in sloot bij botsing op de Prelaatweg in Aagtekerke

AAGTEKERKE- Bij een botsing tussen twee personenauto's op de Prelaatweg is zondagmiddag een auto in de sloot beland. Eén bestuurder is gewond naar het ziekenhuis overgebracht.  De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Meer uit Middelburg

Alta Luna presenteert EP in Middelburg

MIDDELBURG - Op 12 april 2024 brengt Alta Luna haar EP 'Shorter Days, Longer Nights' uit. Om dit te vieren spelen zij diezelfde dag hun EP-release show in De Spot in Middelburg.  Op 1 maart is er alvast een voorproefje in de vorm van de single 'Faces', die dan uitkomt.

13 uur geleden
Brandmelding bij schoenenwinkel Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is maandag aan het einde van de middag uitgerukt nadat melding was gemaakt van een mogelijke brand in een schoenenwinkel in het stadscentrum van Middelburg.De brandmelding kwam rond 16.20 uur vanuit schoenenwinkel Ziengs aan de Lange Delft. Vanwege de locatie in het centrum van de stad rukten direct twee blusvoertuigen en een ladderwagen uit. De ladderwagen werd uiteindelijk niet daadwerkelijk ingezet.Volgens de brandweer was er sprake van kortsluiting in een lamp. De brandweer heeft voor zover bekend alleen controles uitgevoerd.

13 uur geleden
Jeugdige dader verantwoordelijk voor hakenkruizen op Synagoge Middelburg

MIDDELBURG - Op de synagoge aan de Herenstraat in Middelburg werden zaterdagavond 3 februari zogenaamde hakenkruizen geverfd. Uit het onderzoek van de politie bleek dat een zeer jonge jongen hiervoor verantwoordelijk is.

1 dag geleden
Een dag alleen maar 'ja'.

MIDDELBURG - Wat gebeurt er als de medewerkers van een kinderopvang, in dit geval Kinderopvang Walcheren (KOW), een dag lang alleen maar 'ja' mogen antwoorden op alle vragen van de kinderen? De gekste dingen, dat kun je wel nagaan.Wel tot op zekere hoogte natuurlijk, want alles moet wel veilig, uitvoerbaar en betaalbaar blijven. Een Yes Day is een nieuwe trend onder jonge gezinnen. Een dag waarop kinderen de baas zijn en ouders alleen maar 'ja' mogen antwoorden op de vragen die ze stellen. Een trend die is overgevlogen uit de VS door de film Yes Day op Netflix en ook in Nederland een vlucht neemt doordat influencers als Bas Smit het omarmen. Het concept kwam ook voor in een boek uit 2005, Yes Man, van de komiek Danny Wallace. Dat werd later ook verfilmd, met Jim Carrey in de hoofdrol. Kinderen raken super enthousiast van het idee dat zij het een dag voor het zeggen hebben. KOW organiseerde vorig jaar voor de eerste keer een zogenoemde 'Yes Day', een dag waarop de kinderen de baas zijn.Kinderopvang Walcheren vindt kinderparticipatie erg belangrijk. Hiermee leren kinderen op jonge leeftijd al om initiatieven te nemen, hun mening kenbaar te maken en te luisteren naar anderen. Toen één van de medewerkers in 2023 de film Yes Day op Netflix zag, dacht ze: dat zou leuk zijn voor de BSO's! De kinderen waren direct enthousiast. Toen is het team de plannen verder uit gaan werken. Eigenlijk is een Yes Day de hoogste, vijfde trede op de ladder van kinderparticipatie, namelijk: zelf beslissen. Met deze Yes Day trekt KOW dit voor één dag door in het ultieme.

1 dag geleden
Stichting Monumentenbezit verwerft portiershuisje Grote Kerk Veere

VEERE- Monumentenbezit voegt het voormalige portiershuisje van de Grote Kerk Veere toe aan de portefeuille. Eind 2023 nam de gemeenteraad Veere het besluit om het monumentale poortwachtershuisje over te dragen.

1 dag geleden
Een filmmuziekconcert in de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Jeroen van Veen speelde vorig jaar nog in de Oostkerk met zijn beroemde ligconcerten. Dit jaar komt hij terug met Joachim Eijlander en neemt de bezoeker mee in filmmuziek.

3 dagen geleden
Standplaats Zeeland met Pascal Gielen over vertrouwen en cultureel gemeen

MIDDELBURG - Van 19 tot en met 22 februari 2024 is Pascal Gielen te gast bij Standplaats Zeeland rond het thema 'Intrinsieke waarde van cultuur voor Zeeland'. Hij is schrijver en gewoon hoogleraar cultuursociologie aan het Antwerp Research Institute for the Arts van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek richt zich op de politieke en sociale context van creatieve arbeid; hoe sociale relaties en vertrouwen lacunes tussen markt en overheid kunnen dichten.

3 dagen geleden