Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australië opent grenzen voor Nieuw-Zeelanders

Australië opent grenzen voor Nieuw-Zeelanders

CANBERRA (ANP) - Australië opent deels zijn grenzen weer voor toeristen, te beginnen met Nieuw-Zeelanders. Die hoeven vanaf maandag niet meer in quarantaine als ze naar Australië reizen, mits ze wel zijn gevaccineerd en ze zich vooraf hebben laten testen.

De Australische minister Dan Tehan van Handel en Toerisme heeft dat zondag aangekondigd. "Het hervatten van quarantainevrij reizen van Nieuw-Zeeland naar Australië is een nieuwe, belangrijke mijlpaal op onze weg naar herstel", aldus Tehan in een verklaring. Eerder dit jaar was er al enkele maanden een reisbubbel ingesteld met Nieuw-Zeeland.

Ook mogen vanaf maandag Australiërs uit de deelstaten New South Wales en Victoria en de hoofdstad Canberra internationaal reizen, zonder in quarantaine te moeten bij terugkeer. Op die plekken in Australië ligt de vaccinatiegraad van de bevolking boven de 16 jaar boven de 80 procent, waardoor de inwoners meer vrijheden krijgen.

Australië sloot zijn grenzen aan het begin van de coronapandemie in maart 2020. Mensen die toestemming kregen om vanuit het buitenland terug te keren naar Australië moesten tot nog toe op eigen kosten 14 dagen in quarantaine in een hotel.

Meer uit Buitenland

VK: tot nu toe 350.000 Russen gewond of gedood in Oekraïne

LONDEN (ANP) - Het Britse ministerie van Defensie stelt dat sinds het begin van de invasie in Oekraïne zo'n 350.000 Russische militairen gewond of gedood zijn. Daarnaast zouden ten minste 2700 tanks en 5000 pantserinfanterievoertuigen zijn vernietigd. Toch is de militaire aanwezigheid nu groter dan aan het begin van de invasie.

13 minuten geleden
Medvedev zegt dat Rusland wraak neemt voor sancties

MOSKOU (ANP/AFP) - Rusland zal "wraak" nemen voor de nieuwe sancties van westerse landen. Dat zegt oud-president Dmitri Medvedev, die tegenwoordig ondervoorzitter is van de Russische veiligheidsraad. De sancties werden opgelegd vlak voor de grootschalige oorlog in Oekraïne zijn derde jaar ingaat en na de dood van oppositiepoliticus Aleksej Navalny, die onder verdachte omstandigheden overleed in een Russische gevangenis.

37 minuten geleden
Paus zegt volgens het Vaticaan afspraken af om 'milde griep'

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - De paus heeft zijn afspraken voor zaterdag afgezegd. Hij heeft een "milde griep", aldus een verklaring van het Vaticaan. De 87-jarige kerkvorst heeft op zaterdag meestal afspraken met functionarissen van de kerk en een aantal privéontmoetingen. Details over de toestand van de paus zijn niet bekendgemaakt.

1 uur geleden
NAVO-chef roept op niet de moed te verliezen rond Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - Secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg roept op om de moed niet te verliezen wat betreft de oorlog in Oekraïne. Het land heeft successen geboekt in de strijd en langer standgehouden dan velen vooraf dachten, zegt hij in een verklaring op de dag dat wordt stilgestaan bij de start van de Russische invasie, twee jaar geleden.

1 uur geleden
Rellen bij boerenbeurs waar Franse president Macron aanwezig is

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Boze boeren hebben een landbouwbeurs in Parijs bestormd, waar de Franse president Emmanuel Macron net was aangekomen. Demonstranten van de bonden FNSEA, Jeunes agriculteurs en Coordination rurale braken door een poort en drongen binnen. Daar raakten ze in gevecht met beveiligers.

2 uur geleden
Scholz: Duitsland en Europa moeten defensie verder versterken

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz vindt dat Duitsland en de rest van Europa zich meer moeten inspannen om hun defensie op peil te krijgen. "Rusland valt niet alleen Oekraïne aan, maar verwoest ook de vrede in Europa", zei hij in een verklaring twee jaar na de Russische invasie.

2 uur geleden
Anatomy of a Fall grote winnaar bij César Awards

PARIJS (ANP) - De film Anatomy of a Fall is vrijdagavond de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de César Awards. De film werd onderscheiden met zes prijzen, waaronder die voor beste film. De César Awards, het Franse equivalent voor de Oscars, werden voor de 49e keer uitgereikt.

3 uur geleden