Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Australië en China voeren eerste handelsgesprekken sinds 2019

Australië en China voeren eerste handelsgesprekken sinds 2019

CANBERRA (ANP/BLOOMBERG) - De ministers van Handel van Australië en China hebben voor het eerst sinds 2019 gesprekken gevoerd over de handelsbetrekkingen tussen beide landen. De gesprekken vormen volgens de Australische regering een nieuwe belangrijke stap in de stabilisatie van de diplomatieke banden met China.

De Australische minister van Handel Don Farrell en zijn Chinese ambtgenoot Wang Wentao spraken maandag meer dan 90 minuten met elkaar tijdens een virtuele bijeenkomst. Beide partijen kwamen overeen om de gesprekken voort te zetten met als doel ervoor te zorgen dat de handel tussen de landen weer volledig wordt hervat. Tijdens de vergadering accepteerde Farrell ook een uitnodiging om in de nabije toekomst Beijing te bezoeken voor verdere besprekingen.

Farrell zei eerder al dat hij het gesprek met Wang zou gebruiken om de huidige sancties tegen de Australische export van producten als wijn, gerst en kreeften te bespreken. Tijdens het gesprek gaf Wang aan dat China bereid is de communicatie op het gebied van handel en economische zaken met Australië weer op te starten. De Chinese handelsminister noemde het gesprek verder een belangrijke stap om de economische en handelsbetrekkingen weer op de rails te krijgen.

Handelssancties

Beijing legde Australië in 2020 handelssancties op naar aanleiding van een oproep van de toenmalige premier Scott Morrison voor een internationaal onderzoek naar de oorsprong van het coronavirus. De betrekkingen tussen Canberra en Beijing zijn sinds de verkiezing van de centrumlinkse regering in Australië in mei vorig jaar echter gestaag verbeterd.

Afgelopen november ontmoette de Australische premier Anthony Albanese al de Chinese leider Xi Jinping tijdens de G20-top in Bali. Ook zijn er gesprekken geweest tussen de topfunctionarissen op het gebied van defensie en buitenlandse zaken. Daarnaast zouden Chinese bedrijven de invoer van steenkool uit Australië hebben hervat.

Meer uit Financieel

Franse justitie doet inval bij banken om dividendfraude

PARIJS (ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP) - De Franse justitie is dinsdag bij banken binnengevallen. Die worden verdacht van dividendfraude en witwassen. Het gaat om de Franse banken BNP Paribas, Société Générale, Natixis en de Franse tak van het Britse HSBC.

27 minuten geleden
Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

1 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

2 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

3 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

3 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

4 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

4 uur geleden