Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Audi verkocht flink meer auto's in 2023

Audi verkocht flink meer auto's in 2023

INGOLSTADT (ANP/DPA) - Automerk Audi heeft vorig jaar flink meer auto's aan de man gebracht. Het Duitse dochterbedrijf van Volkswagen liet vooral een goede verkoopgroei zien in Europa, de Verenigde Staten en China, zei verkoopdirecteur Hildegard Wortmann van het automerk uit het Beierse Ingolstadt.

Audi verkocht in 2023 1,9 miljoen voertuigen. Dat waren er 17 procent meer dan een jaar eerder. In Europa steeg de verkoop met 20 procent naar 748.000 auto's en in China nam de verkoop met 13 procent toe tot 729.000 auto's. In de VS behaalde Audi zijn beste verkoopjaar ooit. Daar werden 229.000 voertuigen verkocht, een stijging van 22 procent.

Vorig jaar verkocht Audi 178.000 volledig elektrische auto's. Dat zijn er 51 procent meer dan in 2022. Het aandeel volledig elektrische voertuigen in de totale verkopen bedroeg daarmee 9 procent. Concurrent BMW verkocht vorig jaar 376.000 volledig elektrische auto's, goed voor 15 procent van het totaal. Dat waren er 74 procent meer dan in 2022. In 2024 wil BMW ruim een half miljoen volledig elektrische auto's verkopen.

Volgens Audi-topman Gernot Döllner zorgt de sterke vraag voor een goede uitgangspositie voor een uitdagend 2024 met toegenomen concurrentie en wereldwijde economische onzekerheid. Het automerk wil daarbij het aanbod van elektrische auto's, voertuigen met verbrandingsmotoren en plug-inhybrides in 2024 en 2025 uitbreiden met veel nieuwe modellen.

Meer uit Financieel

UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

17 minuten geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

1 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

1 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

4 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

4 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

4 uur geleden
Rusland negeert zwarte lijst en zet olietankers weer in

PRIMORSK (ANP/BLOOMBERG) - De Russische olietanker Viktor Bakaev is vanuit de havenstad Primorsk op weg naar China met een lading van 730.000 vaten ruwe olie. De Russische staatsrederij Sovcomflot negeert daarmee de blokkade van westerse landen die het schip op de zwarte lijst hebben gezet.

4 uur geleden