Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Attentie voor bijna 250 Kapelse mantelzorgers

Attentie voor bijna 250 Kapelse mantelzorgers

KAPELLE - Zo’n 250 inwoners van de gemeente Kapelle hebben zich bij Cederhof Welzijn geregistreerd als mantelzorger. Bijna allemaal hebben ze zich ook aangemeld voor de attentie van de Dag van de Mantelzorg, dinsdag 10 november. Een groep vrijwilligers bezoekt hen deze week om hen op anderhalve meter afstand een cadeau aan te bieden, mede mogelijk gemaakt door zo’n twintig lokale ondernemers.De laatste jaren leeft de Dag van de Mantelzorg steeds meer, ervaart mantelzorgondersteuner Liz Maas van Cederhof Welzijn in Kapelle. “Op deze dag zetten we mantelzorgers in het zonnetje, omdat ze dat verdienen.”

Ondersteunen

Een belangrijke taak van Cederhof Welzijn is mantelzorgers ondersteunen, zodat ze hun naasten kunnen blijven helpen. “Het is jammer dat er in deze coronatijd geen groepsactiviteiten zijn, maar individuele gesprekken kunnen gelukkig nog wel. We bieden telefonisch, bij mensen thuis of op ons kantoor, een luisterend oor en denken mee over hoe de mantelzorger ontlast kan worden.” 

Ook niet geregistreerde mantelzorgers kunnen bellen. “Inschrijven is vrijblijvend. We bieden informatie en activiteiten aan, maar deelnemen hoeft niet. Het gaat erom dat mantelzorgers weten dat ze bij ons terecht kunnen als het zorgen hen te veel wordt.” 

Online bijeenkomst

Mantelzorgers die hun hart willen luchten of steun zoeken, kunnen bellen naar Cederhof Welzijn, tel. 343474. 

Op 3 december is er een online bijeenkomst voor Zeeuwse mantelzorgers om ervaringen en tips te delen. Aanmelden kan via moederaandelijn.nl/zeeland.

Meer uit Reimerswaal

Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

21 uur geleden
Auto in sloot bij Kapelle, bestuurder gewond

KAPELLE - Bij de Vierwegen in Kapelle is afgelopen nacht een bestelauto in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte gewond.Gisteravond rond 01.40 uur vond er een ongeluk plaats toen een automobilist vanaf de Vierwegen richting de Noordhoeksewegeling reed. Net voor de carpoolplaats bij het ANWB Wegenwachtstation ging het mis. De bestuurder raakte in de rechterberm en na een stuurcorrectie reed de auto aan de linkerzijde van de weg tegen een verkeersbord. De auto kwam vervolgens in de naastgelegen sloot tot stilstand.Ambulancemedewerkers hebben zich over de automobilist ontfermd. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Rond 02.50 uur was de weg weer helemaal vrij.

23 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

4 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

4 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

5 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

5 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden