Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atlete Klaver tweede op 400 meter bij Diamond League in Florence

Atlete Klaver tweede op 400 meter bij Diamond League in Florence

FLORENCE (ANP) - Lieke Klaver is bij de atletiekmeeting van de Diamond League in Florence als tweede geëindigd op de 400 meter. De sprintster uit Enkhuizen liep een tijd van 50,75, ruim een halve seconde boven haar persoonlijk record. Ze moest alleen de Poolse Natalia Kaczmarek voor laten gaan (50,41). De Amerikaanse Lynna Irby-Jackson finishte als derde in 50,84.

Klaver weet zich al verzekerd van een startbewijs voor de WK deze zomer in Boedapest. Afgelopen winter veroverde ze zilver op de 400 meter bij de EK indoor in Istanbul.

Hoogspringer Douwe Amels mocht in Florence zijn debuut maken in de Diamond League. De Europees kampioen indoor kwam tot een hoogte van 2,20 meter, goed voor de vijfde plaats.

Meer uit Sport

Australische tennisser De Minaur naar Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Na Daniil Medvedev is Alex de Minaur de tweede tennisser uit de mondiale top-10 die in juni deelneemt aan het Libéma Open in Rosmalen. De 25-jarige Australiër is de huidige nummer 9 van de wereldranglijst. Eerder had Medvedev zijn komst naar het grastoernooi al toegezegd. De Rus staat vierde op de mondiale ranking.

56 minuten geleden
Talent Aldeguer kiest bij overstap naar MotoGP voor Ducati

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse motorrijder Fermin Aldeguer komt volgend jaar uit in de hoogste motorsportklasse MotoGP. Dat maakte de Italiaanse racestal Ducati bekend. Aldeguer (18) was afgelopen seizoen een opvallende verschijning in de Moto2. Hij won vijf grands prix en sloot het seizoen af als derde in de WK-stand.

1 uur geleden
Ex-ijshockeyer Koltsov, partner van Sabalenka, plots overleden

MINSK (ANP/AFP) - Voormalig ijshockeyer Konstantin Koltsov, de vriend van de Belarussische tennisster Aryna Sabalenka, is op 42-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Belarussische ijshockeybond bevestigd. Koltsov "is plotseling overleden".

2 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp in Miami tegen Australiër Hijikata

MIAMI (ANP) - Botic van de Zandschulp neemt het in de eerste ronde van het masterstoernooi van Miami op tegen de Australiër Rinky Hijikata. Tallon Griekspoor heeft een bye in de eerste ronde en weet nog niet wie hij in de tweede ronde treft.

13 uur geleden
Wereldkampioen Van der Poel tot eind 2028 bij Alpecin-Deceuninck

HERENTALS (ANP) - Mathieu van der Poel heeft zijn verbintenis met wielerploeg Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind 2028. De 29-jarige wereldkampioen op de weg en in het veld is dan achttien jaar bij de ploeg van de Belgische teambazen Christoph en Philip Roodhooft.

16 uur geleden
Wielerbond UCI keurt revolutionaire tijdrithelm Visma goed

AIGLE (ANP) - Wielerbond UCI heeft zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe, revolutionaire tijdrithelmen van de ploeg Visma - Lease a Bike, meldde Sporza. De ploeg introduceerde de nieuwe helmen onlangs tijdens de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice. Afgezien van veel hilariteit op sociale media zorgde de helm er ook voor dat de UCI nog een keer onderzoek ging doen.

18 uur geleden
Kunstrijdster Van Zundert ontbreekt op WK in Montréal

MONTRÉAL (ANP) - Lindsay van Zundert doet deze week niet mee aan de wereldkampioenschappen kunstrijden in Montréal in Canada. De 19-jarige Nederlandse heeft zich niet goed kunnen voorbereiden op het toernooi.

19 uur geleden