Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Atleet Nageeye loopt bij elite in marathon van Valencia

Atleet Nageeye loopt bij elite in marathon van Valencia

DEN HAAG (ANP) - Atleet Abdi Nageeye loopt alsnog dit jaar een marathon. De Nederlands recordhouder (2.06.17) heeft zich aangemeld voor de marathon van Valencia op 6 december. De race is alleen bestemd voor een beperkt aantal elitelopers.

De 31-jarige Nageeye liep vorig jaar oktober in Amsterdam voor het laatst een marathon. De geboren Somaliër legde toen de 42,195 kilometer af in 2.07.39. Hij moest daarna door hamstringklachten een tijdje rustig aandoen, waardoor hij afzag van deelname aan de marathon van Lake Biwa in Japan. Door de uitbraak van het coronavirus gingen ook de marathon van Rotterdam, de olympische marathon in Tokio en de marathon van Amsterdam niet door.

"Ik heb zin om weer eens te knallen in een marathon", liet hij onlangs nog weten aan het ANP. Valencia dient zich nu aan als eerste geschikte mogelijkheid voor hem. "Na een jaar 'marathondroogte' ben ik blij te kunnen melden dat ik in Valencia de marathon loop", twitterde Nageeye.

Meer uit Sport

Wielrenner Van Baarle mist ook Ronde van Vlaanderen

BRUGGE (ANP) - Dylan van Baarle moet ook de Ronde van Vlaanderen overslaan. De renner van Jumbo-Visma is nog altijd niet volledig hersteld van de verwondingen die hij opliep door een val vorige week in de E3 Saxo Classic.

16 minuten geleden
Zwemmers bereiden zich in Hongarije voor op Spelen in Parijs

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse zwemmers gaan volgend jaar in de weken voorafgaand aan de Olympische Spelen in Parijs op trainingskamp naar Hongarije. Volgens bondscoach Mark Faber kan zijn ploeg in de Hongaarse plaats Hodmezovasarhely gebruikmaken van prima faciliteiten.

42 minuten geleden
Verstappen tegen verminderen aantal vrije trainingen in Formule 1

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen is geen voorstander van het plan om het aantal vrije trainingen in de Formule 1 te verminderen. "Ik ben er geen fan van om het hele format aan te passen", zegt de wereldkampioen van Red Bull op de Nederlandse versie van de website motorsport.com.

49 minuten geleden
IOC-voorzitter Bach slaat terug na kritiek op besluit over Russen

LAUSANNE (ANP) - Voorzitter Thomas Bach betreurt alle reacties op de aanbeveling van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om sporters uit Rusland en Belarus weer te laten meedoen aan internationale evenementen. Zowel vanuit Rusland als het door oorlog geteisterde Oekraïne kwamen afkeurende reacties op de beslissing die het IOC dinsdag nam. Politici uit Polen, Duitsland en Tsjechië leverden eveneens felle kritiek op het olympisch comité.

57 minuten geleden
Zwemcoach Faber kiest voor snelle duidelijkheid richting Spelen

AMSTERDAM (ANP) - Bondscoach Mark Faber kiest in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs voor snelle duidelijkheid en rust. Zwemmers die op 7 april 2024 tot de twee snelsten op hun afstand behoren, zijn zeker van olympische deelname. Zwemmers kunnen dan tot 23 juni alleen nog op de 'open' plekken proberen om aan de limieten te voldoen.

1 uur geleden
Feestvierende Formule 1-teams verboden in de hekken te klimmen

MELBOURNE (ANP) - Formule 1-teams riskeren een boete als de monteurs na een race uit de garage rennen en in de pitsomheining springen om de coureurs toe te juichen. Wedstrijdleider Niels Wittich van de internationale autosportfederatie FIA heeft de teams nog maar eens op de regels gewezen in aanloop naar de Grote Prijs van Australië. "Het is te allen tijde verboden om in de hekken van de pitsmuur te klimmen", meldt hij in zijn racenotities.

1 uur geleden
Zwemmer Kamminga: mentale terugslag is logisch na gekke jaren

AMSTERDAM (ANP) - Zwemmer Arno Kamminga is niet verrast door het nieuws dat zijn Britse concurrent Adam Peaty een pauze neemt. De drievoudig olympisch kampioen op de schoolslag liet woensdag weten te kampen met mentale problemen. Volgens Kamminga heeft de coronapandemie ervoor gezorgd dat veel zwemmers na een aantal 'gekke' jaren een terugslag hebben.

2 uur geleden