Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman

ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman

VELDHOVEN (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML wil Christophe Fouquet benoemen tot nieuwe topman en opvolger van Peter Wennink als bestuursvoorzitter. De benoeming van Fouquet zal worden voorgelegd aan de aandeelhouders van ASML bij de jaarvergadering op 24 april. Wennink gaat dan met pensioen.

Fouquet is momenteel chief business officer bij het bedrijf uit Veldhoven. Hij werkt al vijftien jaar bij ASML. Ook co-president Martin van den Brink gaat op de dag van de jaarvergadering met pensioen.

"Ik ben erg blij dat we zo'n sterke opvolger hebben kunnen strikken om ASML vanaf april volgend jaar te leiden. Ik zal nauw met Christophe samenwerken om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke start heeft in zijn nieuwe functie", zegt Wennink in een toelichting.

Andere benoeming

Ook Nils Andersen, voorzitter van de raad van commissarissen, is enthousiast over Fouquet als nieuwe topman. "Met Christophe hebben we een zeer ervaren leider gevonden met diepgaande kennis van ASML's technologie en het ecosysteem van de halfgeleiderindustrie, opgedaan in verschillende functies bij ASML en andere bedrijven. En met de juiste leiderschapskwaliteiten."

ASML maakte ook het voornemen bekend om Jim Koonmen te benoemen in de raad van bestuur als chief customer officer. Dat is een nieuwe functie in het bestuur. "Jim's benoeming onderstreept ASML's ambitie om voortdurend beter in te spelen op de behoeften van de klant en om consistent hoogwaardige producten en diensten te leveren", aldus ASML. Koonmen is sinds 2007 in dienst van het concern.

Meer uit Financieel

WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

1 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

2 uur geleden
Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

5 uur geleden
's Werelds grootste lng-exporteur Qatar voert gaswinning op

DOHA (ANP/RTR) - QatarEnergy voert de productie van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) verder op. Het Qatarese staatsbedrijf is van plan 16 miljoen ton lng per jaar extra te winnen uit een groot gasveld in de Perzische Golf.

6 uur geleden
Chinese drankenmiljardair Zong Qinghou (79) overleden

HANGZHOU (ANP/AFP) - Zong Qinghou, de voormalig rijkste man van China, is overleden. Hij stierf zondagochtend op 79-jarige leeftijd nadat "behandeling voor een aandoening niet bleek aan te slaan", meldt zijn bedrijf op het sociale medium Weibo. Zong was de oprichter van het drankenconglomeraat Wahaha. Chinese media meldden eerder al dat hij ziek was, zonder te specificeren waar hij aan leed.

8 uur geleden
Voormalige Martinair-piloten sluiten cao-akkoord met KLM

AMSTERDAM (ANP) - Vakbond AVV en KLM hebben vrijdag een principe-akkoord gesloten voor een nieuwe cao voor de voormalige Martinair-piloten, meldt AVV zaterdagavond. De ongeveer 150 vrachtvliegers zien hun salaris dit jaar met 33 procent stijgen en krijgen een werkgelegenheidsbescherming tot april 2026. De stakingen die sinds 1 februari werden gehouden, zijn beëindigd.

19 uur geleden
Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

1 dag geleden