Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Asielzoekers nemen intrek in noodopvang aan Molenvlietsedijk

Asielzoekers nemen intrek in noodopvang aan Molenvlietsedijk

THOLEN - Vandaag nemen maximaal 50 asielzoekers intrek in het voormalige gebouw van de Eben Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk. Dit pand wordt drie maanden ter beschikking gesteld om onder dak te geven aan vluchtelingen. Hiermee helpt de gemeente het COA. 

De gemeente Tholen biedt vanaf 1 december een tijdelijke, kleinschalige en sobere crisisopvang aan voor maximaal 50 asielzoekers. “Ook u heeft waarschijnlijk de beelden van het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel gezien”, aldus burgemeester Marleen Sijbers. “Overval, er moesten zelfs mensen buiten slapen. Dat was toen al een volstrekt ongewenste situatie, maar nu het herfst is en straks winter wordt, moeten we er met elkaar alles aan doen om te voorkomen dat dit nog eens gebeurt.”

Op maandagavond 14 november werd er voor omwonenden een rondleiding in het oude schoolgebouw georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst konden zij kennis nemen van de plannen van de gemeente en vragen stellen aan de burgemeester en wethouders.

Crisisnoodopvanglocatie
De oude Eben Haëzerschool is geschikt gemaakt voor het verblijf van de asielzoekers voor drie maanden. “Het gaat hier om sobere opvang bestaande uit bad, bed en brood. De inrichting van het gebouw bestaat uit een eetzaal, zeven slaapvertrekken voor in totaal vijftig personen, inpandig diverse sanitaire ruimtes met WC’s en wasgelegenheid en een douchegelegenheid in een verwarmde douchewagen die geplaatst is net buiten bij de slaapvertrekken, ook een was- en droogruimte voor de kleding en een recreatiegedeelte”, aldus de burgemeester. “Mede door onze lokale ondernemers is er heel veel werk verricht om de locatie bewoonbaar te maken. Buiten kunnen de mensen en kinderen gebruik maken van de nog aanwezige speeltoestellen, tafeltennistafel, basketbalring en iedereen kan alle activiteiten op het plein bekijken vanaf de aanwezige bankjes. Natuurlijk hebben we alles nog wel even gecontroleerd op veiligheid.”

De asielzoekers krijgen drie maaltijden per dag: ontbijt, lunch en een warme maaltijd, desgewenst Halal. Deze maaltijden worden bereid door een lokale ondernemer. 

“Deze crisisopvang is kleinschalig, tijdelijk, sober, doelmatig en menswaardig”, aldus burgemeester Sijbers. “En dat laatste moeten we samen doen. Daarom hoop ik dat we de asielzoekers die naar Tholen komen gastvrij kunnen ontvangen en we hen een stukje rust kunnen bieden. Dat kunnen we niet alleen, daarvoor hebben we uw hulp heel hard nodig”, aldus de burgemeester. “Er hebben zich spontaan al mensen aangemeld, daar zijn we uiteraard heel blij mee, maar we kunnen altijd nog helpende handen gebruiken. Bijvoorbeeld bij het eten, bij sport en spel of gewoon voor een praatje. Dus wilt u als vrijwilliger aan de slag en deze mensen helpen? Meld u dan aan via de website van de gemeente.”

Meer uit Tholen

Gemeente: 'Meld je aan bij Burgernet om veiligheid te vergroten'

THOLEN - De gemeente Tholen vraagt inwoners om zich aan te melden bij Burgernet. Hoe meer mensen zich aanmelden bij Burgernet, hoe groter de veiligheid. 

1 uur geleden
Thoolse Elke Kriesels Brabants kampioen op 50 meter rugslag

THOLEN - Na een aantal jaren zonder regionale kampioenschappen in de winter, kon er weer een Brabants Winterkampioenschap georganiseerd worden. 

1 dag geleden
Na de zomervakantie gaat Fynn (11) naar de middelbare: 'Veel vrijheid vind ik belangrijk'

OUD-VOSSEMEER - Ook Fynn de Frens uit Oud-Vossemeer heeft een aantal open dagen bezocht. Met al een oudere broer op het Rijks en een vader die als leraar op het Ravelijn werkt is de keuze voor Fynn niet meer zo lastig.

1 dag geleden
Maandenlange werkzaamheden aan Regentessestraat en Plantagestraat

THOLEN - In de Regentessestraat en een gedeelte van de Plantagestraat vinden van januari tot en met april werkzaamheden plaats. Dit gebeurt in verschillende fases.

1 dag geleden
Elena (12) bezoekt open dagen van middelbare scholen: 'Voor mij is een fijn gevoel belangrijk'

POORTVLIET - De 12-jarige Elana Hage uit Poortvliet bezocht vorig jaar al het Prins Maurits in Middelharnis. Dit jaar gaat ze enkel de open dagen in Bergen op Zoom bezoeken.

2 dagen geleden
Gemeente Tholen: 'Hang 1 februari de vlag halfstok'

THOLEN - Op 1 februari staat de gemeente Tholen stil bij de Watersnoodramp, die dit jaar 70 jaar geleden plaatsvond. In de gemeente waren veel dodelijke slachtoffers te betreuren. Ook was er veel materiële en immateriële schade. 

2 dagen geleden
Lily-Rose gaat volgend jaar naar de middelbare: 'Ik kijk vooral hoe de school eruit ziet'

OUD-VOSSEMEER - Er breekt nu al een spannende tijd aan voor leerlingen van groep 8. In januari en februari zijn de open dagen van middelbare scholen en in maart moeten de leerlingen beslissen naar welke school zij de komende jaren gaan.

3 dagen geleden