Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Asielzoekers mogen tot februari blijven in voormalig schoolgebouw in Tholen

Asielzoekers mogen tot februari blijven in voormalig schoolgebouw in Tholen

THOLEN - De tijdelijke opvang voor asielzoekers in Tholen blijft langer open. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) krijgt groen licht om het voormalig schoolgebouw van de Eben-Haëzerschool aan de Molenvlietsedijk te blijven gebruiken tot februari 2024. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De opvang zou eigenlijk op 1 december eindigen. De beslissing om de tijdelijke opvang te verlengen komt doordat het nog steeds lastig is om voldoende opvang te bieden aan asielzoekers. De gemeente Tholen heeft daarom besloten om deze voorziening open te houden. De opvang blijft open totdat de werkzaamheden voor het Masterplan Tholen beginnen, gepland voor februari 2024. Hierbij hoort ook de sloop van het schoolgebouw bij. In de school kunnen maximaal vijftig mensen worden opgevangen.

‘Tijdelijke oplossing’

De gemeente Tholen legt uit: “Dagelijks melden zich opnieuw veel asielzoekers in Ter Apel. Ieder jaar is de dagelijkse instroom van asielzoekers in september het hoogst, maar dit jaar is het aantal personen dat zich per dag meldt in Ter Apel bovengemiddeld hoog. Rijksoverheid heeft de provincies en gemeenten daarom dringend gevraagd extra opvanglocaties te openen en ook de al bestaande opvanglocaties langer open te houden. Op deze manier is het mogelijk het opvangprobleem tijdelijk op te lossen.” 

De gemeente zegt dat de opvang in de voormalige school goed verloopt dankzij de hulp van verschillende maatschappelijke organisaties, scholen, Thoolse kerken en de vele vrijwilligers.


Lees ook

Asielzoekers nemen intrek in noodopvang aan Molenvlietsedijk

Meer uit Tholen

Flinke schade bij botsing tussen twee auto's in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Twee auto's liepen dinsdagmiddag flinke schade op nadat ze met elkaar in botsing kwamen op de Veerdijkseweg. Het ambulancepersoneel heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen, maar niemand raakte gewond bij de aanrijding.

9 uur geleden
Nieuwe wieken voor twee stilstaande molens in Smerdiek en Stalland

THOLEN - Twee molens op Tholen krijgen naar verwachting nog deze week nieuwe wieken. De gemeente besloot vorig jaar om vier molens stil te zetten vanwege veiligheidsrisico's. Dit besluit volgde op enkele incidenten waarbij onverwacht de stalen roeden afbraken bij verschillende molens in Nederland. Molen De Nijverheid in Sint-Maartensdijk en de Standerdmolen in Sint-Annaland kunnen waarschijnlijk eind mei weer beginnen met draaien.

14 uur geleden
Bekijk hier de foto's van het eerste Thools Muziekfestival [FOTOALBUM]

SINT-MAARTENSDIJK - Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Thools Muziekfestival plaats. Het was een groot succes. Op de Markt in Sint-Maartensdijk werden zes concerten gegeven door vijf verschillende muziekverenigingen. Het festival werd afgesloten met een gezamenlijk mammoetorkest, waarbij meer dan 200 muzikanten van alle verenigingen meededen.

20 uur geleden
Zomers weer op komst? Ho maar, ook deze week veel regen op Tholen [WEERBERICHT]

THOLEN - Een zeer natte meteorologische lente komt deze week tot een einde. Op zaterdag 1 juni begint volgens weerkundigen de zomer, maar van zomers weer is voorlopig geen sprake. Er trekken regelmatig buien over Tholen en de temperaturen komen niet boven de 18 graden uit. Vooral woensdag wordt er veel regen verwacht. Waterschap Scheldestromen heeft bij Poortvliet een noodpomp ingezet om al het regenwater weg te werken.

1 dag geleden
Waterschap zet noodpomp in vanwege wateroverlast in polder Poortvliet

POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen heeft een noodpomp geplaatst bij Poortvliet vanwege wateroverlast in poldergebied Weihoek. Door de hevige regenval van afgelopen weekend draait het gemaal aan de Kadijk op volle toeren. Met de inzet van de noodpomp hoopt het waterschap opgewassen te zijn tegen de verwachte nieuwe regenbuien van deze week.

1 dag geleden
Jij op Tholen organiseert Thoolse beweegweek: Bewegen is gezond en ook gezellig

THOLEN - Jij op Tholen organiseert van maandag 3 juni tot en met vrijdag 7 juni de Thoolse beweegweek. In deze week worden meerdere gratis acties en activiteiten georganiseerd om jong en oud extra te laten bewegen. Naast dat bewegen gezond is en zorgt dat je vitaal en fit blijft is het ook gezellig om samen met anderen te bewegen. Er is een sportcafé voor verenigingen, een kampioenschap stoepranden en een fietstocht. Ook is er een leuke winactie. 

1 dag geleden
Meer dan 200 muzikanten maken eerste Thools Muziekfestival tot een succes

SINT-MAARTENSDIJK - De organisatie kan terugkijken op een succesvolle eerste editie van het Thools Muziekfestival. Het festival bestond uit zes concerten, van elke Thoolse muziekvereniging één en als klapstuk het Thoolse mammoetorkest. Dit was een gezamenlijk concert van alle verenigingen. Dit optreden bracht meer dan  200 muzikanten samen op het podium. Het publiek genoot volop van bekende en onbekende muziekstukken uit binnen- en buitenland. 

2 dagen geleden