Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aruba komt opnieuw met avondklok

Aruba komt opnieuw met avondklok

ORANJESTAD (ANP) - Op Aruba heeft de regering opnieuw een avondklok ingesteld. Die geldt van 22.00 uur tot 05.00 uur en gaat zondag in. De avondklok geldt in eerste instantie tot 1 september. Alle zaken moeten tot die tijd om uiterlijk 21.00 uur sluiten.

Het eiland heeft te maken met een forse stijging van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen periode. De situatie in het ziekenhuis is kritiek. Er is een gebrek aan gekwalificeerd personeel om de coronapatiënten op te vangen.

Aruba heeft Nederland eerder al om hulp gevraagd. Die komt dit weekend aan. Toch blijft de situatie zorgelijk. Het ziekenhuis heeft alle specialisten op het eiland gevraagd hun reguliere werk te laten liggen en te helpen bij de behandeling van de Covid-patiënten in het ziekenhuis. Toch benadrukt de directie dat er geen reden is tot paniek en dat de situatie nog onder controle is.

Op Aruba geldt al enige tijd een alcoholverbod in de openbare ruimte. Daar komt nu een samenscholingsverbod bij. Verder mogen onder meer bioscopen, winkels en kerken niet meer dan 50 procent van het maximaal toegestane aantal klanten binnenlaten. In restaurants mogen niet meer dan vier mensen aan een tafel zitten.

Meer uit Binnenland

Minderjarigen aangevallen in Heenvliet, twee personen aangehouden

HEENVLIET (ANP) - In het Zuid-Hollandse Heenvliet (gemeente Nissewaard) zijn zaterdagavond laat twee minderjarigen aangevallen. Een 15-jarige jongen uit Heenvliet raakte bij de aanval lichtgewond. Hij is in een ambulance onderzocht.

3 uur geleden
Tien gewonden door val stellage, niemand in levensgevaar

GEESTEREN (ANP) - Door de val van een stellage op voetbalsupporters in het Overijsselse Geesteren zijn in totaal tien mensen gewond geraakt, meldt de brandweer Twente. Zaterdagavond viel een groot spandoek dat aan een hijskraan hing op publiek dat klaarstond voor een oefenduel tussen FC Twente en Stevo.

7 uur geleden
Gewonden door val stellage op voetbalpubliek bij oefenduel Twente

GEESTEREN (ANP) - In het Overijsselse Geesteren zijn zaterdagavond meerdere mensen gewond geraakt nadat een stellage op hen terecht was gekomen, meldt de brandweer Twente. Het ongeluk gebeurde op het voetbalveld van de club Stevo. Een groot spandoek dat aan een hijskraan hing kwam voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Twente naar beneden.

10 uur geleden
Geen explosieven in verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker

BOERAKKER (ANP) - Het verdachte pakketje dat zaterdag aan het begin van de middag werd aangetroffen op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker bevat geen explosieven. Dat meldt de politie na onderzoek.

14 uur geleden
Vijf verdachten Mallorca-zaak in cassatie om schadevergoeding

DEN HAAG (ANP) - Vijf van de zeven verdachten uit de Mallorca-zaak, waarin de dood van Carlo Heuvelman (27) centraal stond, gaan in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof. Ze zijn het niet eens met de schadevergoeding die ze moeten betalen. Advocaat Anis Boumanjal, de advocaat van Sanil B., bevestigt berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

15 uur geleden
Verdacht pakketje langs A7 bij Boerakker, weg deels afgezet

BOERAKKER (ANP) - Op een carpoolplaats langs de A7 bij het Groningse Boerakker is zaterdag aan het begin van de middag een verdacht pakketje gevonden. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door RTV Noord. De omgeving is afgezet en de politie doet onderzoek. De A7 is voor het onderzoek deels afgesloten, meldt een woordvoerder.

15 uur geleden
Na het weekend volop zon en temperaturen tot 30 graden verwacht

HOUTEN (ANP) - Na een wisselvallige periode wordt het de komende dagen warm, zoals gebruikelijk is voor deze tijd van het jaar. Volgens weerbureau Weeronline loopt de temperatuur zondag mogelijk op tot 24 graden. Halverwege de week kan het zelfs 30 graden worden.

15 uur geleden