Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Artiesten laten iedereen swingen op Kapelse Dag

Artiesten laten iedereen swingen op Kapelse Dag

KAPELLE - De Kapelse Dag begint donderdag. Tot en met zaterdag is er van alles te doen in het dorp. Zo is live-muziek een groot onderdeel van de Kapelse Dag. Bij de keuze van artiesten wil de organisatie van de Kapelse Dag iedereen, jong en oud, laten swingen. 

Naast de hoofdacts en de inbreng van verschillende dj's is er het feestteam de Party Captains en showkorps Jonge Kracht die bijdragen aan de muzikale invulling van de Kapelse Dag.

Bigband

Eén van de hoofdacts is Bigband The Evergreens. Dit is met 47 jaar de oudste bigband van Zeeland. De band treedt op door heel Nederland en ver daarbuiten. The Evergreens heeft zijn basis in Kapelle en telt twintig leden: saxen, trompetten, trombones, een ritmegroep en een zangeres. De band brengt een breed repertoire aan muziek op zowel Bigband-Jazzgebied als op het gebied van populaire muziek met nummers uit het dans- en popgenre. 

Alwin

Een tweede hoofdact, volkszanger Alwin, is een graag geziene gast op de Kapelse Dag en zal dit jaar voor de tiende keer acte de présence geven. Alwin is een geboren artiest die met oog voor detail tijdens elk optreden contact maakt met zijn publiek. Hij startte op zeer jonge leeftijd zijn muzikale carrière en drumde in diverse formaties totdat hij in 2000 solo verder ging als zanger. Inmiddels heeft hij op plaatsen opgetreden door heel Nederland en ook in verschillende badplaatsen in Spanje en Gran Canaria is hij een bekend gezicht. Ook wordt Alwin regelmatig gevraagd om lokale radio- en televisieprogramma's te presenteren. Alwin is ambassadeur van KiKa Nederland (Kinderen Kankervrij) en probeert in die hoedanigheid geld in te zamelen voor dit goede doel. 

Stef Ekkel en René Karst

Een derde hoofdact op de Kapelse Dag is die van Stef Ekkel en René Karst, bekend van de feesthit 'Liever te dik in de kist'. Stef en René zijn momenteel een van de meest geboekte Nederlandstalig artiesten. Stef begon met zingen op vierjarige leeftijd in het café van zijn ouders in Kampen. In 2006 brak hij landelijk door met het nummer 'De Woonboot'. Net als Stef weet ook René van elk optreden een feest te maken. Hij treedt al op sinds 1979, aanvankelijk vooral met zijn moeder, zangeres Jannie Karst-Dubbelboer, als Duo Karst. Als zanger-gitarist-componist heeft hij op dertig cd's honderden eigen liedjes als Duo Karst uitgegeven. In 2007 bracht René als soloartiest twee singles uit en in 2014 verscheen hij voor het eerst met zijn eigen band.

Dj's

Op de Kapelse Dag is Party DJ Willem niet meer weg te denken. De uit Goes afkomstige dj heeft al verschillende keren op het evenement gedraaid. Hij is ruim tien jaar actief als professioneel dj en werd vorig jaar voor de tweede keer uitgeroepen tot populairste dj van Nederland door de prijs van de vakjury tijdens de Party Awards te winnen. 

Dj Sandstorm

Ook de inbreng van Kapellenaar DJ Sandstorm mag niet ontbreken. Hij is naast dj muziekproducer en gespecialiseerd in eclectische, funky dancemuziek, van classics tot hedendaagse muziek. In De Zwaan in Kapelle treedt op vrijdag dj Jan, oud-diskjockey op radio 2 en 3, op. Dj Ruthless, die ook landelijke bekendheid geniet, is begonnen als hardcore-dj en richt zich nu vooral op de populaire stijlen freestyle en hardstyle.

Ook zal dj Arno Riemens uit Heinkenszand tenslotte het publiek tijdens de Kapelse Dag vermaken met zijn optreden met '100 procent feestgarantie'.

Klik hier voor het complete programma. 

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Schooldirecteur over project Ons Kruiningen: 'Als we ogen blijven sluiten, gebeurt er niets'

KRUININGEN - 'Ons Kruiningen' is een project van de lange adem en de voorbereiding begon al zo'n drie jaar geleden, vertelt directeur Jolanda Wedage van basisschool Voorhoute. Ze blijft onverminderd enthousiast. "We hebben met allerlei partijen te maken en daardoor kost overleg tijd, maar samen kom je verder", zegt ze over het project dat dit najaar is gelanceerd. Het hele dorp willen de partijen betrekken bij 'Ons Kruiningen', met als doel het gezellig te houden en elkaar aan te spreken als dit niet zo is.

1 dag geleden
Plan voor opvang 70 Oekraïners in Kapelle

KAPELLE - Als de gemeenteraad van Kapelle ermee instemt, wonen er na de zomer zeventig vluchtelingen uit Oekraïne op het perceel op de hoek van de Postweg en Oostambachtweg in Kapelle. De woonunits worden voor drie jaar geplaatst. Als er behoefte aan is, kan deze periode verlengd worden en is er ook ruimte voor uitbreiding met tien extra units. Dat vertelden de Kapelse burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en de gemeentelijk projectleider woensdag bij een informatieavond.

1 dag geleden
Toekomst van kassen: 'Minder arbeidsmigranten treft vele sectoren'

RILLAND - Nieuwsuur heeft de toekomst van de glastuinbouwsector onderzocht, omdat er veel arbeidsmigranten werken - dat onder meer drukt op de woningmarkt - en de producten voornamelijk worden geëxporteerd naar het buitenland. Het onderzoek focust zich op kassengebied het Westland, maar Reimerswaal en Kapelle hebben ook relatief veel kassen. Hoe kijkt de branche hier naar de toekomst?

2 dagen geleden
Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES/WEMELDINGE - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

3 dagen geleden
Julianaschool Krabbendijke blij met nieuw, toekomstbestendig pand

KRABBENDIJKE - De Julianaschool in Krabbendijke heeft haar gloednieuwe pand aan de Scoudestraat in gebruik genomen. De nieuwbouw is uitgerust met nieuw meubilair, de nieuwste technologie en is heel toekomstbestendig. De eerste lessen zijn al gegeven en zowel de leerlingen als docenten zijn ontzettend blij met de nieuwe school.

3 dagen geleden
Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

4 dagen geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

4 dagen geleden