Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arsenal terug aan kop met ruime zege op Brentford

Arsenal terug aan kop met ruime zege op Brentford

LONDEN (ANP) - Arsenal heeft met een overwinning op Brentford de leiding in de Premier League heroverd. De ploeg van manager Mikel Arteta won bij de stadgenoot met 3-0. Arsenal heeft na zeven wedstrijden in de Engelse competitie 18 punten, 1 punt meer dan Manchester City en Tottenham Hotspur. Die clubs wonnen zaterdag al van respectievelijk Wolverhampton Wanderers (0-3) en Leicester City (6-2).

Voor de aftrap legden Arteta en Thomas Frank, de trainer van Brentford, een krans op de middenstip. Daarna werd een minuut stilte gehouden voor de overleden koningin Elizabeth en klonk het volkslied God Save the King. Vorig weekeinde lag de Premier League stil vanwege het overlijden van de 96-jarige koningin. De Europese wedstrijd van Arsenal tegen PSV ging donderdag ook niet door.

William Saliba kopte na ruim een kwartier spelen uit een hoekschop van Bukayo Saka de openingstreffer binnen. Gabriel Jesus scoorde even later ook met zijn hoofd, na een afgemeten voorzet van aanvoerder Granit Xhaka. Kort na rust kon Fábio Vieira ongehinderd de 0-3 binnenschieten.

In de blessuretijd mocht de pas 15-jarige Ethan Nwaneri invallen bij Arsenal. De Engelse middenvelder werd met een leeftijd van 15 jaar en 181 dagen de jongste speler ooit in de Premier League. Het record stond op naam van Harvey Elliott, die 16 jaar en 30 dagen 'oud' was toen hij in 2019 in de Engelse topcompetitie debuteerde voor Fulham.

Meer uit Voetbal

Brys mag na excuses Eto'o toch bondscoach Kameroen blijven

YAOUNDÉ (ANP/BELGA) - Marc Brys blijft toch aan als bondscoach van de voetballers van Kameroen. Bondsvoorzitter Samuel Eto'o heeft de Belg dat laten weten. "Ik moet mijn verontschuldigingen aanbieden, want onze eerste ontmoeting was niet zo goed verlopen", stelde de voormalige aanvaller van onder meer FC Barcelona.

16 minuten geleden
Denemarken met Eriksen en Dolberg naar EK voetbal

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Christian Eriksen maakt deel uit van de 26-koppige EK-selectie van Denemarken. Bondscoach Kasper Hjulmand laat daarentegen spits Martin Braithwaite thuis.

1 uur geleden
Duitse voetballers krijgen 400.000 euro bij Europese titel

BERLIJN (ANP/DPA) - De voetballers van het Duitse elftal krijgen 400.000 euro per speler als ze in juli de Europese titel winnen. Dat is dezelfde bonus die gold bij het EK van 2021 en het WK van 2022. Bij beide toernooien strandde Duitsland voortijdig.

1 uur geleden
Kompany bescheiden over benoeming als coach Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR/DPA) - De als coach nog relatief onervaren Vincent Kompany ziet zijn nieuwe functie als hoofdtrainer van Bayern München nog niet als een prestatie op zichzelf. "Het gaat erom wat je in de functie presteert. Ik wil niet alleen dat iedereen op voorhand van mij overtuigd is, maar juist van het werk dat ik lever op het veld", zei de 38-jarige oud-voetballer tijdens zijn presentatie.

6 uur geleden
Ook spits Ziemer laat kampioensploeg Twente-vrouwen achter zich

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet de vrouwenploeg, die afgelopen seizoen kampioen werd, opnieuw opbouwen. Ook de Amerikaanse spits Taylor Ziemer, goed voor tien doelpunten de voorbije jaargang, vertrekt. De 25-jarige Ziemer maakt net als haar partner Anna-Lena Stolze de overstap vanuit Enschede naar het Duitse 1. FC Köln.

7 uur geleden
FC Utrecht legt 30 stadionverboden op, reageert alsnog fel op straf

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft in de vier dagen na het door rellen ontsierde nacompetitieduel met Go Ahead Eagles dertig stadionverboden uitgedeeld. Ook komt de nummer 7 van afgelopen seizoen nogmaals terug op de door de gemeente opgelegde straf van een thuiswedstrijd zonder publiek. "De maatregelen zijn buitenproportioneel. Ik voel me vreselijk in de steek gelaten door de gemeente en burgemeester", stelt eigenaar Frans van Seumeren in een scherpere reactie op de sanctie dan in een verklaring van de club van maandag.

10 uur geleden
Olympiakos 'hoort bij Europese elite' na winnen Conference League

ATHENE (ANP/RTR) - De spelers en trainer van Olympiakos konden hun historische Conference League-titel vlak na het verslaan van Fiorentina (1-0 na verlenging) nauwelijks geloven. "Ik heb hier geen woorden voor. Het moet nog even binnenkomen", zei buitenspeler Giorgos Masouras, omringd door huilende en feestende teamgenoten.

10 uur geleden