Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arrestaties en gewonde agenten bij linkse demonstraties Leipzig

Arrestaties en gewonde agenten bij linkse demonstraties Leipzig

LEIPZIG (ANP/DPA) - Bij een grote extreemlinkse protestdag in Leipzig, "Tag X", zijn volgens de Duitse politie zo'n vijftig agenten gewond geraakt toen het tot botsingen kwam met de demonstranten. Twee van hen kunnen niet meer werken. Er zijn ook gewonden onder de demonstranten, maar hoeveel is onbekend. Zeker zeventig mensen zijn opgepakt.

De politie sprak van "veel zinloos, extreem geweld" en grote rellen waarbij vuurwerk en stenen werden gegooid. Het protest begon zaterdag, maar het bleef lang onrustig. Pas zondagochtend gingen de laatste mensen naar huis. De politie zet zondagavond opnieuw veel mensen in omdat er rekening mee wordt gehouden dat het opnieuw uit de hand kan lopen.

De demonstranten zijn kwaad over de veroordeling van de extreemlinkse Lina E. en drie anderen, die gevangenisstraffen kregen opgelegd voor aanvallen op neonazi's. Honderden, mogelijk duizenden mensen waren naar Leipzig gekomen om zich uit te spreken tegen die veroordelingen.

De politie was massaal op de been om de orde in de Oost-Duitse stad te bewaken. De demonstratie was verboden. Toch waren er veel mensen gekomen, die zich volgens de politie aanvankelijk vreedzaam gedroegen. Toen de sfeer gewelddadig werd, moesten de agenten "sterk de-escaleren". Aan het eind van de avond omsingelde de politie een groep van honderden mensen in een park. Zij mochten pas vertrekken nadat ze hun persoonlijke gegevens hadden afgestaan aan de politie. Volgens de krant Bild zaten sommigen wel tien uur ingesloten.

Meer uit Buitenland

Grote protesten tegen massatoerisme op Canarische eilanden

SANTA CRUZ DE TENERIFE (ANP/AFP) - Tienduizenden mensen zijn zaterdag de straat op gegaan op de Spaanse Canarische Eilanden om te demonstreren tegen het massatoerisme. Dat melden diverse Spaanse media. De demonstranten vinden dat het almaar groeiende toerisme de Atlantische archipel overweldigt.

1 uur geleden
Palestijnse Autoriteit heroverweegt relatie met Verenigde Staten

RAMALLAH (ANP/RTR) - De Palestijnse Autoriteit, het bestuur op de Westelijke Jordaanoever, gaat de relatie met de Verenigde Staten heroverwegen. President Mahmoud Abbas noemt het Amerikaanse veto tegen een volwaardig VN-lidmaatschap voor de Palestijnen als reden.

3 uur geleden
Tien doden bij Israëlische operatie op Westelijke Jordaanoever

RAMALLAH (ANP/AFP) - De Israëlische veiligheidsdiensten hebben bij een inval in een vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever "tien terroristen" gedood, meldt het leger van het land. De operatie in het noorden van het Palestijnse gebied duurde meer dan veertig uur.

3 uur geleden
Erdogan ontvangt Hamas-leider Haniyeh in Istanbul

ISTANBUL (ANP/AFP) - In Istanbul is de ontmoeting tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en Hamas-leider Ismail Haniyeh begonnen, melden Turkse media. Ze spreken elkaar in het historische Dolmabahce-paleis aan de Bosporus.

4 uur geleden
Politie bevestigt dood man die in brand stond bij rechtbank NY

NEW YORK (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De politie in New York bevestigt het overlijden van een man die zichzelf in brand stak voor de rechtbank waar het strafproces tegen oud-president Donald Trump plaatsvindt. Amerikaanse media hadden eerder gemeld dat de man aan zijn verwondingen was bezweken.

6 uur geleden
Militanten Irak: fatale explosie op militaire basis door aanval

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De fatale explosie op een militaire basis ten zuiden van Bagdad is veroorzaakt door een aanval, verklaren de zogenoemde Popular Mobilization Forces (PMF). Deze organisatie van milities, waarvan een deel pro-Iraans, maakt officieel deel uit van de Iraakse veiligheidsdiensten. De getroffen basis huisvest de PMF en andere Iraakse veiligheidsdiensten.

6 uur geleden
Al Jazeera: doden door luchtaanvallen op Rafah

RAFAH (ANP/RTR) - Israëlische luchtaanvallen op Rafah hebben zaterdag aan zeker tien mensen het leven gekost, bericht Al Jazeera. De nieuwszender meldt dat plekken zijn aangevallen waar veel door de oorlog ontheemde families naartoe zijn gevlucht.

8 uur geleden