Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Aron Vink en Jordy Lynch rijden 5000 kilometer voor goed doel in ouwe barrel

Aron Vink en Jordy Lynch rijden 5000 kilometer voor goed doel in ouwe barrel

KRUININGEN/HEINKENSZAND - Voor de derde keer doen Aron Vink uit Kruiningen en Jordy Lynch uit Heinkenszand mee aan de Carbage Run. Een autorally waarbij de deelnemers in oude barrels een tocht afleggen door landen in Europa. Volgende maand beginnen ze en zullen ze door Zweden en Finland in vijf dagen 5000 kilometer afleggen voor Stichting Ambulance Wens, maar evengoed voor hun eigen plezier.

Met een auto van minder dan vijfhonderd euro uit een bouwjaar ouder dan 1999 een route van meer dan 5000 kilometer afleggen klinkt voor velen als een slecht idee, maar niet voor Aron en Jordy. Al voor het derde jaar doen ze mee met de wintereditie van de Carbage Run door Scandinavië. De Carbage Run is een door Nederlanders georganiseerde rally waarbij men in vijf dagen met oude auto’s lange afstanden aflegt door Europa. De eerst rally vond plaats in 2009 en sindsdien is het uitgegroeid tot de grootste van Europa. Een aantal jaar geleden hoorde Aron over de rally, hij was meteen erg enthousiast. In 2019 besloot hij mee te willen doen, samen met twee andere vrienden ging hij aan de slag om zijn auto klaar te maken voor de reis. ‘’We hebben eerst een aantal maanden gesleuteld aan de auto. Het is een Toyota die al sinds 2004 in de familie is met ruim 300.000 kilometer op de teller’’, vertelt hij. Ze reden in 2019 een route van ruim 6000 kilometer van Kopenhagen door Zweden en via Finland en de Baltische zee weer terug. Aron was meteen verkocht en deed ook in 2020 weer mee, samen met Jordy. ‘’Het rijden over de besneeuwde B-weggetjes in een compleet wit landschap; de feestjes aan het einde van de dag; het avontuur — het werkt echt verslavend!’’

Noorderlicht

In 2020 verbonden ze ook een goed doel aan hun reis, Stichting Ambulance Wens. Daar haalden ze ruim driehonderd euro voor op. In 2021 kon het jaarlijkse rally spektakel helaas niet doorgaan, maar dit jaar staat de oude Toyota weer in de startblokken. Aron, Jordy en zijn vriendin Ayk zullen dit jaar opnieuw een route van ruim 5000 kilometer door Zweden, Finland en de Baltische Staten afleggen. Het drietal kan niet wachten om de onverharde wegen van Scandinavië weer te trotseren. ‘’Ik geniet altijd het meeste van het noordelijke Zweden. Het is daar altijd helemaal wit. De enige manier hoe je de ‘weg’ nog kunt zien zijn de rode paaltjes die er langs staan. Halverwege de route zullen we de Poolcirkel in Finland aantikken, met een beetje geluk kunnen we met helder weer ook het Noorderlicht nog zien’’, zegt Aron. ‘’Naast dat hopen we dit jaar nog meer geld op te kunnen halen voor Stichting Ambulance Wens.’’ Voor de reis en het goede doel is alle hulp welkom. Men kan doneren maar bedrijven kunnen ook helpen. ‘’Tot op heden hebben we nog geen pech gehad onderweg, maar je weet het nooit. Alle accu’s, winterbanden, olie en koelvloeistof zijn daarom welkom!’’

Kijk voor meer informatie en doneren op www.zeeuwserunners.nl. ‘’De teller staat nu op 290 euro en we hopen duizend euro te kunnen ophalen voor de stichting!’’

Meer uit Beveland

Najaarsnota Provincie Zeeland: extra geld voor erfgoed, mobiliteit, landelijk gebied en innovatie

MIDDELBURG - Twee miljoen euro extra voor de instandhouding van Zeeuws erfgoed, ruim een miljoen voor de uitvoering van milieutaken, een kleine miljoen euro extra voor een uitvoeringsorganisatie voor het landelijk gebied en veel geld naar innovatie op het gebied van onder meer economie en landbouw. Dat is in een notendop de najaarsnota van de Provincie Zeeland, waarbij Zeeland nadrukkelijk naar het Rijk kijkt om zaken voor elkaar te krijgen.

19 uur geleden
Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

1 dag geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

1 dag geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

1 dag geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

2 dagen geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

2 dagen geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

2 dagen geleden