Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arnemuidenaar verzet zich hevig bij arrestatie in Vlissingen

Arnemuidenaar verzet zich hevig bij arrestatie in Vlissingen

VLISSINGEN - Een 46-jarige man uit Arnemuiden is in de nacht van zondag op maandag aangehouden op het Stationsplein in Vlissingen. Hij wilde niet meewerken aan een controle en sloeg een agent in het gezicht.

De man had de politie gebeld, omdat hij bij het Stationsplein zou zijn aangereden. Toen de agenten ter plaatse kwamen en met de betrokkenen spraken, bleek er niets te zijn voorgevallen. Ze spraken de melder hierop aan. Hij was duidelijk onder de invloed van alcohol en had eerder op de avond al voor overlast gezorgd. 

Identiteitsbewijs

De politie vroeg hem daarom zich te legitimeren. Hij wilde geen identiteitsbewijs geven en ging in discussie met de dienders. Een van de agenten wilde het document van de man uiteindelijk aanpakken, maar toen de man aan de agent zijn kleding trok ontstond er een worsteling. 

Portofoon

De Arnemuidenaar stompte een agent in het gezicht en vernielde een portofoon. Hij werd opgepakt en naar het politiecellencomplex gebracht. Hij is maandag gehoord over de gebeurtenissen. De agent, die niet ernstig gewond bleek, heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Meer uit Vlissingen

Explosief gevonden in haven Vlissingen, EOD ter plekke

VLISSINGEN - In de Binnenhaven in Vlissingen is dinsdagmiddag een explosief uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is aanwezig om het voorwerp te onderzoeken.Na de melding dat er iets verdachts was gevonden, kwam de politie poolshoogte nemen bij de Piet Heinkade. De politie heeft op haar beurt de hulp ingeroepen van de EOD. Die is inmiddels aanwezig. Duidelijk is dat sprake is van een explosief uit de Tweede Wereldoorlog. In welke staat het explosief verkeert, wordt nu door EOD'ers onderzocht.Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek zal worden bepaald hoe verder gehandeld moet worden. Volgens een politiewoordvoerder is het scheepvaartsverkeer ter plaatse wel uit voorzorg stilgelegd.

2 uur geleden
DOSboulers openen nieuwe jeu de boules-banen bij de Burgerij

VLISSINGEN - Wethouder Coen Bertijn heeft vorige week woensdag de nieuwe jeu de boules-baan van de DOSboulers bij Wijkcentrum de Burgerij geopend. De DOSboulers hadden voorheen twee banen bij tennisvereniging DOS in het Nollebos. Nadat de tennisvereniging eind 2022 is opgeheven en de banen terug zijn gegeven aan de natuur moesten de boulers op zoek naar een nieuwe baan.

13 uur geleden
Groene Ster voor de derde keer dit seizoen te sterk voor BE'79

BERKEL-ENSCHOT - Groene Ster Vlissingen heeft de voorlaatste wedstrijd van de competitie in winst omgezet. Op bezoek bij BE'79 won de ploeg van scheidend trainer Hoessein Bouzambou met 4-6. Door de zege van concurrent HV/Veerhuys is plek één in de Degradatiepoule echter onhaalbaar. Voor de Vlissingers waren Khalid El Hattach (3x), Istvan Bakx (2x) en Abdelali Zariouh trefzeker.

1 dag geleden
Drie arrestaties en doorzoekingen vanwege drugshandel

RITTHEM - In havengebied Vlissingen-Oost bij Ritthem is maandagochtend een grote actie gestart tegen ondermijning. Er zijn drie arrestaties verricht. De zaak houdt verband met het (vermoeden van) de handel in drugs.Bij een bedrijf aan de San Marinoweg doen de politie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD samen onderzoek. Om deze reden is op last van een officier van justitie de gehele weg afgesloten vanaf de Frankrijkweg. Volgens een politiewoordvoerder zijn er op meerdere locaties doorzoekingen gedaan.De drie verdachten uit de provincie Zeeland zitten in zogenoemde beperkingen en daarom kunnen nog niet veel details over de zaak naar buiten worden gebracht. Wel is duidelijk dat het onderzoek draait om de handel in cocaïne.

1 dag geleden
Letsel en flinke schade bij botsing in Vlissingen

VLISSINGEN - Bij een aanrijding tussen twee auto's is zondagavond op de Nieuwe Vlissingseweg (N661) bij Vlissingen één persoon gewond geraakt. De voertuigen liepen flink wat schade op. 

1 dag geleden
Stralend weer zorgt voor gemoedelijke sfeer op Bevrijdingsfestival Zeeland

VLISSINGEN - Het Bevrijdingsfestival Zeeland is in volle gang en trekt mede dankzij het stralende weer veel publiek naar het festivalterrein in en om de Machinefabriek op de Jan Weugkade en naar de binnenstad van Vlissingen. Het festival duurt nog tot twaalf uur vanavond.

2 dagen geleden
Scooter gaat in vlammen op in Vlissingen: Politie gaat uit van brandstichting

VLISSINGEN - Een scooter is vanmorgen in alle vroegte in vlammen opgegaan bij een brand in Vlissingen. De politie gaat uit van brandstichting.

3 dagen geleden