Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Armani verkocht kwart minder in coronajaar

Armani verkocht kwart minder in coronajaar

MILAAN (ANP/BLOOMBERG) - Modehuis Armani heeft vorig jaar een kwart minder verkocht dan in 2019. Als ook de inkomsten uit producten die door anderen met een licentie onder de naam Armani werden verkocht, dan gaat het om een terugval met een vijfde. Het Italiaanse bedrijf, dat nog altijd in handen is van oprichter Giorgio Armani, mikt erop om in 2022 weer op het niveau van voor de coronacrisis te zitten.

Het herstel is overigens al ingezet. In de eerste helft van dit jaar was de omzet inclusief licentie-inkomsten een derde hoger dan in dezelfde periode in het coronajaar. Dat had het bedrijf te danken aan een scherpe stijging van de vraag in met name China en de Verenigde Staten, al werden er de laatste maanden ook in Europa meer Armani-spullen verkocht.

Het merk, onder meer bekend van zijn mannenpakken, voorziet dan ook een veel beter scenario dan vorig jaar. De eigen verkopen van Armani kwamen toen uit op 1,6 miljard euro. Met licenties erbij bedroeg de omzet 3,3 miljard euro. Dat moet volgend jaar weer respectievelijk ruim 2 miljard euro en ruim 4 miljard euro zijn, liet de 87-jarige Giorgio Armani weten.

Armani viel eerder deze zomer op als kledingleverancier voor de Italiaanse voetbalploeg. De Azzurri werden Europees kampioen door in de finale in Londen Engeland te verslaan na strafschoppen.

Meer uit Financieel

Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

2 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

3 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

4 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

5 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

5 uur geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

5 uur geleden