Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arjen Lubach bereikt nummer 1 op bestsellerlijst

Arjen Lubach bereikt nummer 1 op bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) - Het boek Stoorzender van cabaretier Arjen Lubach is de nieuwe nummer 1 van de Bestseller 60. Dat maakte de stichting CPNB woensdag bekend. Het boek kwam vorige week als nummer twee binnen op de bestsellerlijst.

In Stoorzender doet Arjen Lubach verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan en schrijft hij over muziek, comedy, televisie, politiek, het leven en de liefde. Zo vertelt hij onder andere dat hij gaat stoppen met zijn populaire programma Zondag met Lubach. Een belangrijke reden daarvoor is dat hij op het hoogtepunt met het programma wil stoppen. Wel gaat hij door met het maken van andere televisieprogramma's.

Verder keert De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld weer terug in de top van de Bestsellerlijst. De eerste Nederlandse winnaar van de International Booker Prize staat op de tweede plek. De nummer één van vorige week, Ongetemd leven van Glennon Doyle, is deze week terug te vinden op de achtste plaats.

In de top 10 staan verder drie nieuwkomers. Het nieuwe boek van Kluun, Familieopstelling, komt binnen op de vijfde plaats. In het boek staat dezelfde hoofdpersoon centraal als in het succesvolle boek Komt een vrouw bij de dokter. Het kookboek Lekker & Simpel ZOET komt nieuw binnen op de zevende plaats en de nieuwe roman De kaasfabriek van Simone van der Vlugt bezet de negende plaats.

---

Boeken Top 10 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (2) Arjen Lubach - Stoorzender

2. (re) Marieke Lucas Rijneveld - De avond is ongemak

3. (4) Raynor Winn - Het zoutpad

4. (3) Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

5. (-) Kluun - Familieopstelling

6. (5) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

7. (-) Sofie Chanou/Jorrit van Daalen Buissant des Amorie - Lekker & simpel ZOET

8. (1) Glennon Doyle - Ongetemd leven

9. (-) Simone van der Vlugt - De kaasfabriek

10. (9) Charlotte Dematons - Alfabet

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

10 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

10 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

10 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden