Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Argentijnse fans juichen in Lusail-stadion na verlies Brazilië

Argentijnse fans juichen in Lusail-stadion na verlies Brazilië

LUSAIL (ANP) - De uitschakeling van Brazilië op het wereldkampioenschap voetbal wordt in het Lusail-stadion uitgebreid gevierd door Argentijnse fans. Nadat de Braziliaanse verdediger Marquinhos in de strafschoppenserie tegen Kroatië de beslissende penalty had gemist, klonk er luid gejuich. Argentijnse fans dansten daarna een tijdje en zongen liederen.

Argentinië en Brazilië zijn van oudsher aartsrivalen. Niet Brazilië, maar Kroatië neemt het dinsdag in de halve eindstrijd op tegen Argentinië of Nederland. Die twee landen trappen om 20.00 uur Nederlandse tijd af in Lusail.

Naar schatting zitten vrijdagavond ruim 40.000 Argentijnse fans in het stadion. De halve finale van dinsdag is ook weer in Lusail.

Meer uit Voetbal

Vitesse volgt wettelijke procedure voor kwijtschelding schulden

ARNHEM (ANP) - Vitesse kan een betalingsregeling treffen met zijn schuldeisers. De noodlijdende club mag van de rechtbank een wettelijke procedure (WHOA) volgen voor kwijtschelding van de schulden. De club uit Arnhem kampt momenteel met een schuld van vele miljoenen euro's.

1 uur geleden
Media Israël: massale vlucht uit Rafah uit angst voor aanval

TEL AVIV (ANP/DPA) - Palestijnen ontvluchten de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief in het zuiden van de Gazastrook. Zo'n 150.000 tot 200.000 burgers zijn de afgelopen weken vertrokken, meldden Israëlische media.

1 uur geleden
PSV'er Mauro Júnior vervangt geblesseerde Dest in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

2 uur geleden
Bondscoach Nagelsmann zet in op Europese titel voor Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse voetbalteam gaat deze zomer op het EK in eigen land voor niets minder dan de titel. Dat zei bondscoach Julian Nagelsmann in een interview met Magenta TV. "Als je aan een toernooi deelneemt, dan is het basisidee dat je wilt winnen. Dat benadrukken we als technische staf ook naar de spelers toe. Het is gezond om als staf het goede voorbeeld te geven en als team te willen strijden om de titel."

3 uur geleden
Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

3 uur geleden
KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

3 uur geleden
Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

4 uur geleden